Innsikt

Årets festival vart sparka igang i går -med Sentralbadetmagi, Bergens eiget ungdomskompani for samtidsdans, Noregs kompani for samtidsdans og kunstnarisk Skype-kommunikasjon.

Etterpå kunne vi nyte festivalatmosfæren i ambiente omgivnadar i Oktobar.

Tenk å få henge med så mange kule festivalgjengarar!

(foto: Danny Willemns)

I sin forestillingssyklus The Red Pieces, undersøker Mette Ingvartsen forholdet vårt til nakenhet og seksualitet i dagens samfunn. BIT Teatergarasjen har fra før av presentert forestillingen 69 Positions (Oktoberdans 2014) og 7 Pleasures (Oktoberdans 2016)

”I use a soft tone, even though the things I ask sometimes come close to the edge of what is comfortable” - Mette Ingvartsen.

Mette Ingvartsen er artist-in-residence ved Kaaitheater i Brussel i perioden 2013 til 2016. Intervjuet under baserer seg på en samtale mellom Ingvartsen og Katleen Van Langendonck (Kunstnerisk leder, Kaaitheater) & Eva Decaesstecker (Kommunikasjon, Kaaitheater) og ble først publisert på Kaaitheaters nettsider.

Forestillingen Scènes de la vie conjugale er avlyst da en av skuespillerne på grunn av helsemessige årsaker er forhindret fra å reise til Norge.

I månedsskiftet februar/mars får vi besøk av den portugisiske kunstneren Raquel André med prosjektene Collection of Lovers og Collection of Artists. I en periode på 4 år er hun en av flere europeiske kunstnere som blir støttet av det europeiske nettverket apap - performing Europe 2020. Her svarer hun på tre spørsmål som ble stilt til alle apap-kunstnerne ved innledningen av prosjektet i 2016.

I februar får vi besøk av Marta Navaridas & Alexander Deutinger med forestillingen Your Majesties. I en periode på 4 år er de blant flere europeiske kunstnere som blir støttet av det europeiske nettverket apap - performing Europe 2020. Her svarer de på tre spørsmål som ble stilt til alle apap-kunstnerne ved innledningen av prosjektet i 2016.