SCENEKUNST TIL UNGDOM

Artikkelbilde

På BIT Teatergarasjen jobber vi for at programmet vårt skal nå ut så bredt som mulig, at både nye og erfarne publikummere skal få muligheten til å oppdage og oppleve scenekunst. Den siste tiden har vi hatt et spesielt fokus på ungdom. 

29. mars 2019
Av Idun Vik

Gjennom workshops, presentasjoner og fribilletter til utvalgte forestillinger, vil vi bidra til at videregående-elever og unge studenter på Vestlandet får bedre tilgang på scenekunst – utover det vi kan tilby gjennom for eksempel Den kulturelle skolesekken. Ved å introdusere ulike innganger til ulike kulturformer, ønsker vi å skape grobunn for videre interesse, deltakelse og bruk. 

Fra 2018-2020 mottar vi støtte til arbeidet vårt med ungdom fra det europeiske scenekunst-nettverket apap - Performing Europe 2020, og Hordaland fylkeskommune. Så langt har dette muliggjort møter med over 700 unge publikummere fra ulike deler av fylket. Blant annet har vi hatt workshops med elever fra Langhaugen, Fusa, Fyllingsdalen, Arna og snart skal vi til Voss. Her har vi gjennom praktiske øvelser og samtaler introdusert elevene for ulike måter å forstå og praktisere scenekunst, og diskutert noen av de estetiske og kunstpolitiske tradisjonene BIT Teatergarasjen står i. Workshopene etterfølges av fribilletter til utvalgte forestillinger, og videre oppfølgingssamtaler. I tillegg har vi hatt presentasjoner av virksomheten og skreddersydde tilbud til unge studenter på en rekke utdanningsinstitusjoner i regionen. 

Vi er nå i gang med å planlegge aktiviteter for høsten 2018. Om du jobber i skoleverket eller en annen utdanningsinstitusjon er du hjertelig velkommen til å ta kontakt, så kan vi snakke om hvordan vi kan lage et opplegg som passer for de aktuelle elevene eller studentene. Prosjektet ledes av Idun Vik, som ved siden å jobbe i kommunikasjonsavdelingen på BIT Teatergarasjen er skuespiller og scenekunstner. Ta gjerne kontakt med henne på idun@bit-teatergarasjen.no for mer informasjon. 

Bildene under er fra vinterens workshop på Fusa videregående skole (foto: Joy Elisabeth Kvamme), og under skoleforestillingen av Love & Emotions av Karen Eide Bøen.