Samtale med Sarah Vanhee

Artikkelbilde

Everything you can imagine is possible

Lørdag 18. april skulle vi ha sittet tett i tett i Studio USF og kjent på spenningen i forbindelse med verdenspremieren på We Are Before (Stories of an Intruder) av og med Sarah Vanhee. We Are Before (Stories of an Intruder) - et performativt foredrag og en bokutgivelse basert på erfaringer med prosjektet Lecture For Every One, en kunstnerisk intervensjon som ble utført i 27 europeiske byer i perioden 2013-2020.

18. april 2020
Av Eirik Gjære

Lecture For Every One er en hybrid av historier, politiske refleksjoner og performative momentum. Vanhee adresserer kritiske refleksjoner om hvordan vi lever sammen, om hva som fungerer som fellesskap i våre samfunn og om hvilke krefter som påvirker den menneskelige virkelighet. Vanhee reformulerer en etikk for hvordan man kan leve sammen, og prøver å foreslå "fiksjoner" som skiller seg fra virkelighetsbildet som dominerer i våre samtidige vestlige samfunn.

Nå sitter vi i hver vår stue og ser stort fram til Vanhee kan komme til Bergen for å presentere en forestilling i sin planlagte form, fysisk tilstede, for et publikum. I mellomtiden er vi glade for å kunne invitere til flere møtepunkter med hennes arbeid. 

I samarbeid med Royal Academy of Art The Hague - KABK Den Haag vil vi 7. mai kl. 16:00 livestreame en versjon av We Are Before (Stories of an Intruder), etterfulgt av en Q&A - sett av dato/tid! 

Under finner du en samtale mellom Sarah Vanhee og Karoline Skuseth og Ingrid Ellestad, kurator og medkurator for BIT Teatergarasjens diskursprogram, som omhandler prosjektet i seg selv, men ikke minst – hvordan vi alle påvirkes av den ekstreme perioden vi nå befinner oss i.