Gjestekunstopphold Saga Sigurðardóttir

Åpningen av CLUB TENDER er planlagt for Reykjavik sommeren 2021. Det blir delvis en alternativt oppslukende klubbingopplevelse og vil introdusere publikum for fenomenet «soft» clubbing.

03. november 2020
Av Eirik Gjære

Saga Sigurðardóttir er en koreograf basert i Reykjavik med interesse for det flerkunstneriske. Hun er for tiden aktiv med teater- og kunskollektivene Marble Crowd, 16 lovers og The PPBB, og er samtidig dosent på Performance Kunst ved Kunstakademiet på Island. PPBB er en forkortelse for The Post Performance Blues Band, beskrevet som leverandører av foranderlige konsertperformancer, dysfunksjonell glamour, psykotisk sangtekster og rå elektropunk-musikk. De inntok musikkscenen på Island i 2016 gjennom å spille på ren glede, umiddelbarhet og å gi faen. 

Det er sammen med medlemmene i PPBB og andre gjestartister at Saga nå utvikler det nye flerkunstneriske verket: CLUB TENDER.

Og denne ukens gjestekunstopphold med med hjelp fra BIT Teatergarasjen, åpner for en intensivert periode med fokus på prosjektet.

«Plantene er våre kompanjonger i skapelsen og gjennomføringen av denne følsomme clubbingen. Vi ser på dem som eksistensielle eksempler som kan gi oss perspektiver på våre psykologiske og somatiske forhold – erfaringen av oss selv, intimitet og uttrykk. Med CLUB TENDER ønsker vi å gi deltakerne en ny erfaring av en vill kveld på byen – å kroppsliggjøre en plantes sjel for en kveld, og om mulig leve ut en forestilling full av fantasi, sosial seksualitet og lykksalighet som kan forandrer livene våre.» 

Fokuset under gjestekunstoppholdet vil dreie seg om kroppsarbeid (bindevevs- eller fascierelatert forandringspraksiss som de selv kaller det) og musikalsk eksperimentering.

Gjestekunstoppholdet er en del av Nordic Residency Exchange Programme.