Walk the Talk

Artikkelbilde

-Det snakkes muligens litt for mye. Der er mange fine ord, og brutte løfter. Walk the talk! sier teatersjef Sven Åge Birkeland før høstsesongen 2016. 
(foto: Thor Brødreskift) 

09. august 2016
Av Andreas Langenes

Det snakkes muligens litt for mye. Der er mange fine ord, og brutte løfter. Der er masse retorisk og innholdsmessig bullshit uten at en dritt blir gjort. Unntaksvise forsøk på å følge opp the talk blir fattige. Dette er spesielt smertefullt når det faktisk dreier seg om ting som seriøst trenger vår nærhet, engasjement, empati og deltakelse... Herregud, man kan få fnatt av mindre. Høstens program på BIT Teatergarasjen har tatt takhøyde for at handling er det som gjelder, derfor arbeides det etter just do it-devisen og walk the talk er resultatet vi ønsker å oppnå.

Sjekk derfor ut Laila Solimans voldtektsrapporter, De Warme Winkel/Wunderbaums bokstavelig talt nakne blottstillelse av det som står oss nærmest, Jérôme Bels eksplosive Gala-forestilling hvor et tverrsnitt av Bergens befolkning ikke mindre enn funkler på scenen, deufert&plischkes nye episke teater med 30 fantastiske ungdommer fra Fyllingsdalen på scenen, Daina Ashbees rystende danseforestilling om overgrepene iscenesatt og systematisert mot minoritetskvinner, og Berlins smellvakre, men grufulle post-Tsjernobyl filmportrett. Listen kan gjøres lengre og omfatte hele høstens sesong- og Oktoberdansprogram på BIT Teatergarasjen.

Her er kunstnere som ikke bare mener det, men som også artikulerer det kunstnerisk og inviterer oss inn til refleksjon og deltakelse. Her er sunn publikumsutvikling og spesifikk kompetanseheving for feltets utøvere og publikum. Her svinger det fra radikale forslag til reinspikka, intelligent underholdning. Og jada, mye nakenhet blir det også, skulle bare mangle; walk the talk!!

Velkommen til en feiende flott høstsesong med høydepunkter på rekke og rad.

Sven Åge Birkeland teatersjef BIT Teatergarasjen