Erna Solberg i Bergen med gode nyheter for BIT Teatergarasjen og Carte Blanche

Artikkelbilde

Tirsdag 2. mai kom statsminister Erna Solberg til Bergen med en gaven vi har ventet på: et statstilskudd med en øvre ramme på 230 millioner kroner, som ledd i revidert nasjonalbudsjett for 2017.

18. mai 2017
Av Andreas Langenes

I revidert nasjonalbudsjett setter regjeringen av 10 millioner kroner til oppstart av prosjektutvikling for nye teatergarasjen/Sentralbadet. Samtidig vil de forplikte et bidrag på 230 millioner kroner til ombyggingen.

Solberg sier at Sentralbadet hele tiden har vært på listen over prosjekter regjeringen ville realisere, men at den en opprinnelige planen som ble lagt på bordet var for dyr.

Byråd for kultur i Bergen, Julie Andersland, er strålende fornøyd med regjeringens lovnad.

– Dette er veldig gode nyheter for Kultur-Bergen. Vi var skuffet i fjor da vi ikke fikk penger på statsbudsjettet. Nå har vi sendt en revidert søknad, og er veldig glad for at statsministeren nå lover at staten er med på å betale for det, sier Andersland. Erna Solberg på Sentralbadet

Tilskuddet fra staten utløser en tilsvarende sum fra Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune. Totalrammen for tilskuddet til Sentralbadet – inkludert tribuner, sceneteknisk utstyr, lydanlegg og løst inventar – blir på i underkant 700 millioner kroner.