Kopf Kino

Artikkelbilde

Kopf Kino av Sam Carvahlo & ON/OFF er en mobil installasjon som projiserer tilskueres ansikter på utendørs veggflater, bygget av Dan Dorocic (ON/OFF), Philipp von Hase og Robert Jakobsen (Aldea) for BIT Teatergarasjen og Carte Blanche.

16. april 2020
Av Andreas Langenes

Våren 2012 arrangerte det tverrfaglige designstudioet ON/OFF en serie eksperimentelle utflukter i sin hjemby Berlin. Tanken var å aktivisere potensialet i de urbane omgivelsene, de tomme fasadene, de travle gatene, personlighetene som utgjør det vi forstår som samfunnet vårt og byen vår.

Den originale Kopf Kino ble designet i 2012 av Berk Asal, Sam Carvahlo og Nicolas Green. Kopf Kino har siden blitt stilt ut under designbiennialen i Istanbul (2012), Art Spin Berlin, designbiennalen i Venezia (2016), Wired Festival i Milano og har rullet gjennom gatene i Sarajevo, Birmingham, Berlin, Frankfurt, Mannheim, Helsinki, Gøteborg, Kolding og nå Bergen.

Prosjektet er en del av 950-årsmarkeringen til Bergen Kommune, og stiller spørsmål ved hvordan vi kan være med på å bygge opp under tenkning om demokratiet som et samfunn bestående av aktive deltakere; preget av samarbeidsvilje, mangfold og langsiktig tenkning. Det å dele ideer og perspektiver er en kjerne i konseptet om den offentlige forsamlingen, og helt sentralt for vår eksistens.

Vi gleder oss til å trille Kopf Kino ut i Bergens gater!

Kopf Kino er også støttet av Sparebanken Vest og er en del av programmet til det europeiske nettverket Create to Connect ->  Create to Impact som er delfinansiert av Creative Europe-programmet til EU