Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
The Diamond Sea
esc ungdomskompani / Etienne Guilloteau
NO/FR
Kjøp billetter
20. oktober 2016 Kl. 18:00
20. oktober 2016 Kl. 21:00
Sted: Studio Bergen
Kategori: Dans
Varighet: ca 60 minutter COPRODUKSJON

I 2012 inviterte BIT Teatergarasjen esc ungdomskompani til et samarbeid med den unge tyske koreografen Felix Mathias Ott og det europeiske nettverksprosjektet Advancing Performing Arts Project (APAP). Resultatet ble The Giggling Bunnies, hvor tittelen vitnet om et utviklende møte fullt av sjenanse, sjarm og gryende selvtillit.


I år har vi invitert ungdomskompaniet til et samarbeid med franske Etienne Guilloteu og Claire Croize fra det Brusselsbaserte Action Scénique, et navn hentet fra 1700-tallet om forsøket på å komme unna drama og illusjonsmakeri og ta tilbake scenens «her og nå». Frasparket for forestillingen er en låt av Sonic Youth.

“Time takes its crazy toll
And how does your mirror grow
You better watch yourself when you jump into it
‘cause the mirror’s gonna steal your soul...”
– Sonic Youth

The Diamond Sea kan beskrives slik indiemagasinet Magnet beskrev låten, at den «er mange ting på en gang: et fengende og stemningsfullt pop-nummer; vemodig og meditativt, en lang parade av lyd, atomosfærisk jam, en taburett etter tur for hvert av bandets medlemmer, en historie om lyden i gruppens utvikling – fra kunstrock-kronk til romantisk svermeri, og et bevisst statement om at bandet ønsket å være alt dette og samtidig forbli uavhengige, i tillegg til nå et så bredt publikum som overhodet mulig...»

Slik musikk er selvskreven i en forestilling laget av tenåringer. The Diamond Sea handler om forvandling, uskyld og rastløshet i den dunkle overgangen fra barn til voksenalder, den tiden i livet hvor man nettopp er «mange ting på en gang». Og den handler, ikke minst, om ungdommene i esc ungdomskompani.

esc ungdomskompani er et dansekompani for ungdommer i alderen 14-19 med talent og interesse for samtidsdans, og drives av Cecilie Ravndal Nilsen, Monica Reksten og Camilla Skrede Johannessen. 

Esc dansere 2016: Serina Luoise Abelsen, Noelle Guinoo Derida, Karen Erstad, Inger Flotve, Matilde Helgesen, Marie Synnøve Hellevang, Kristin Lien, Julia Thunes Skaar og Ole Marius Støle.

Koreografi: Etienne Guilloteau i samarbeid med Claire Croize

Produsent og prosjektansvarlig: Camilla Skrede Johannessen.

Co-produsert av BIT Teatergarasjen.

ESC 2016 er støttet av Bergen Kommune, Norsk kulturråd, Hordaland Fylkeskommune og Bergen Dansesenter – regionalt kompetansesenter for dans.