Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
THE GREAT OUTDOORS
Annie Dorsen
US
Kjøp billetter
24. mai 2018 Kl. 19:00
25. mai 2018 Kl. 19:00
25. mai 2018 Kl. 21:00
26. mai 2018 Kl. 19:00
26. mai 2018 Kl. 21:00
Sted: KODE 4
Kategori: Teater
Varighet: COPRODUKSJON

NB! Billetter til denne forestillingen kjøpes hos Festspillene i Bergen, les mer her.

 

Annie Dorsen tar sin lek med kunstig intelligens og algoritmer opp til nye høyder i denne forestillingen. I The Great Outdoors stiger publikum inn i en dome med en digital himmel, en hellig hvelving, som for å motta fremtidens nåde og beskue internettets indre verdensrom. Det kunstige landskapet er like sublimt som naturen selv: overveldende, fryktinngytende, uforutsigelig og vakkert – en påminnelse om hvor små og skjøre vi er i møte med det uendelige.

Annie Dorsen fremfører her en monolog basert på ulike kommentarfelt på internett, mens bilder og tekst flimrer over nattehimmelen. Manus er komponert av en robot, nærmere bestemt en algoritme, programmert til å tyde ordenes mening og sette dem sammen til fullstendige setninger. Fra kveld til kveld klipper og limer den fra sosiale plattformer som Reddit, hvor folk poster linker og bilder og kommenterer saker og ting som opptar dem. På samme måte som for oss, er det lettere for maskinen å tyde et enkelt budskap. Forestillingen beveger seg mellom det enkle og komplekse, mellom orden og kaos.

The Great Outdoors er en ambivalent kjærlighetserklæring til en verden i konstant endring. En kunstig verden av økende kompleksitet er satt som en beskyttende kuppel mot en naturlig verden vi er mer og mer fremmed for. Alt du er omgitt av er kunstig, storslått og intelligent.

AV OG MED: Annie Dorsen TEKSTPROGRAMMERING: Miles Thompson/Marcel Schwittlick STJERNESHOWDESIGN: Annie Dorsen/Ryan Holsopple KOMPONIST: Sébastien Roux DRAMATURG: Onome Ekeh STJERNEPROGRAMMERER: Ryan Holsopple TEKNISK SJEF: Ruth Waldeyer

The Great Outdoors er co-produsert av BIT Teatergarasjen, Crossing the Line Festival and Noorderzon Performing Arts Festival Groningen og Festspillene i Bergen. Presenteres I samarbeid med KODE. 

The Great Outdoors was supported by the Hermès Foundation within the framework of the New Settings Program. The Great Outdoors was created with the support of King’s Fountain; a 2017 Foundation for Contemporary Arts Grants to Artists Award; was developed in part by Live Arts Bard at the Richard B. Fisher Center for the Performing Arts at Bard College (Annandale on Hudson, NY); and supported by a residency at Abrons Arts Center (New York, NY).