Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Unforetold
Sarah Vanhee
BE
Kjøp billetter
14. mars 2019 Kl. 20:00
15. mars 2019 Kl. 20:00
Sted: Studio Bergen
Kategori: Teater
Varighet: 60 MIN COPRODUKSJON APAP

Det ukjente, sa Faxes myke stemme i skogen. Det uforutsette, det som ikke er bevist, det er det livet er basert på. Uvitenheten er tankens grunnvoll. Det usikre er handlingens årsak. (Ursula Le Guinn, Mørkets venstre hånd).

Unforetold er en forestilling med små vesener, som Sarah kaller dem, barn mellom åtte og elleve år, og deres ustoppelig evne til å stille spørsmål, enten de får svar eller ikke. Å spørre er som magi, det vekker til live nye muligheter, nye logiske forbindelser eller verdener. All fantasi kan begynne med et «tenk om»-spørsmål. Og de nye verdener som kommer til syne, vekker nye spørsmål. Små vesener er mottakelige for det som ikke er blitt dem fortalt, og kan motta svar i ukjente språk. De har tilgang til en verden uten tid, hvor kjente mysterier er løsbare, og nye når som helst kan oppstå.

Vi er i denne verden og denne verden er i oss, sier de. Det er natt, men vi er våkne. Vi blir eldre, men forblir like små. Vi dør når vi ikke kan telle videre. Vi beveger oss som dyr, og når vi gjør det blir vi det dyret. Og en dag slukker lyset vårt, og vi glemmer alt.

Lyset gjør det mulig å se, men kan også være utmattende. Mørket gjør det mulig å hvile seg, gjemme og nullstille seg. I en tid hvor privatlivet knapt lenger finnes, hvor gatelykter blir overvåkningsredskaper, hvor oppmerksomheten hele tiden trekkes mot skjermlys, blir mørket et tilfluktssted. Enkelte virkeligheter er bare mulige fordi lyset ikke når dit, de er ikke synlige. Et skjul, en livmor, et mørkerom, nettverket til muldvarpen, et hull, en hule ... Unforetold utspiller seg i et skjermet avlukke der vi kan sanse og fremkalle realiteter vi ikke visste fantes.

 

Kreditter

Konsept og regi: Sarah Vanhee. Utøvere: Luka Arlauskas, Warre Beyens, Finne Duym, Monica Keys, Sudenaz Kolukisa, Lily Van Camp & Timon Vanden Berghe. Lyd: Alma Söderberg & Hendrik Willekens. Kostymer og Scenografi: An Breugelmans. Barnekoordinator: Inez Verhille. Lys: Lucas Van Haesbroeck. Teknikk: Piet Depoortere & Maarten Van Trigt. Produksjon: CAMPO. Co-produksjon: Kunstenfestivaldesarts 2018 (Brussels); Théâtre Nanterre-Amandiers (Paris); HAU Hebbel Am Ufer (Berlin); BIT Teatergarasjen (Bergen); SZENE Salzburg & le phénix, scène nationale Valenciennes, european creative hub Takk til: Manyone, Jakob Ampe, Karolien Nuyttens, Britt Hatzius, Katja Dreyer, Christine De Smedt, Daniel Blanga Gubbay, Judith Wielander, Tine Vanhee, Johny Vanhee, Marleen Deseure, Xiri Tara Noir, Anna Rispoli, Mylène Lauzon, Mette Edvardsen, Sarah Vanagt & Marika Ingels Støttet av: apap – Performing Europe 2020, delfinansiert av Creative Europe Programme of the European Union.

Bio

Sarah Vanhee er en kunstner, utøver og forfatter. Hennes tverrfaglige arbeid reiser mellom sivile rom og institusjonelle kunstfelt. Hun har jobbet i fengsler, private stuer, teatre, i offentlige rom, i bedrifters møterom med mere.

Vanhees arbeid har blitt presentert internasjonalt i ulike sammenhenger som Kunstenfestivaldesarts (Brussel), Van Abbe Museum (Eindhoven), Centre Pompidou (Metz), Arnolfini Gallery (Bristol), iDans (Istanbul), Printemps de Septembre (Toulouse), Forum Alpbach , HAU (Berlin), Festival Actoral (Marseille), PuSh Festival (Vancouver), Jihlavava IDFF etc. Hun var med på å utgi Untranslatables og skrev The Miraculous Life av Claire C og TT, samt andre tekster. Hun samarbeider regelmessig med CAMPO (Ghent) og er grunnlegger av Manyone vzw. Sarah Vanhee støttes av Buda Art Center for perioden 2017-2021, samt av APAP-nettverket (Creative Europe Program of the European Union). Fra september 2018 er hun doktorgradsstudent ved Antwerp School of Arts, i samarbeid med Antwerps forskningsinstitutt for kunst. Hun ble tildelt et mandat for hennes forskningsprosjekt "Kunnskapsorganer - det offentlige rom som et forum for utveksling av undertrykt eller undereksponert kunnskap.”