I år blir det avgjort

Sakte men sikkert går prosessen med nytt scenekunsthus i Sentralbadet fremover. Samspills-konkurransen er i gang, og nå i vår skal BIT og Carte Blanche delta i drøftinger som skal lede frem mot kåring av vinnerkonseptet.

29. januar 2020
Av Gunn-Vivian Eide

Det blir spennende både for oss, for hele byen og for hele landet og se hva som er mulig å få til når vårt ærverdige Sentralbad etterhvert skal bygges om. Jeg forventer at alle de konkurrerende aktørene er seg sitt ansvar bevisst, og regner med at de strekker seg til det ytterste for å forene blant annet funksjon, estetikk, opplevelse og økonomi. Og det er ikke med lite ærefrykt BIT deltar i dette arbeidet som er så viktig både for oss, Carte Blanche, andre brukere og kunstnere og ikke minst for publikum som skal forholde seg til både utsiden og innsiden av bygget. «Innsiden ut» kan gjerne stå som motto for noe av det vi håper skal oppstå i Komediebakken. Innsiden ut er forøvrig det norske navnet på en fantastisk barnefilm fra 2015. Jeg tror at det transformerte Sentralbadet kan gi byen noe lignende: en demonstrasjon av hvordan kreativitet, fornuft og følelser i samspill kan få oss alle til glitre! 

Vi skulle gjerne gitt byen et nytt scenekunsthus i 950 års-gave, men nå i jubileums-året må vi nok nøye oss med å få se tegningene av hvordan denne gaven kommer til å se ut. Og det er neimen ikke dårlig bare det! 

Gunn-Vivian Eide
Styreleder BIT Teatergarasjen