Velkommen til vårsesongen 2020

Artikkelbilde

BIT Teatergarasjen inviterer til en fest av et program våren 2020. Hvert enkelt danse- og teaterprosjekt sklir sømløst inn i Bergen sin 950-års markering og har som ambisjon å samle riktig mange rundt leirbålet. 

09. januar 2020
Av Sven Åge Birkeland

Det blir mange små- og store opplevelser, ja de kommer faktisk på løpende bånd. Det blir feiring både av det ultimate «bergenske» og mer allmenngyldige, globale perspektiver. Det blir et fokus på en av byens store styrker der det er tradisjon for å gi plass til alle hvor enn du måtte komme fra, sosial status og medbrakt bagasje. Her blir et fokus på den sosiale, politiske og kunstneriske konteksten vår by inngår i, da vi ønsker feire at vi er en organisk del av et større «oss». Vi tar et tilbakeblikk på historien, et sidestilt skeivt blikk på status og reflekterer fritt over mulighetene for en bærekraftig framtid. Ulike strategier vil foreslås, et mangfold av estetiske og kunstneriske tilnærminger vil presenteres, og det til sammen utgjør et program som både er underholdende, politisk utfordrende og kunstnerisk spennende. 

I programmets senter finner vi et forsøk på å sette opp et kritisk blikk på oss sjøl. Hva rettferdiggjør at vi insisterer på å holde den humanistiske og demokratiske fane høyt? Hva gir oss grunn til å fortsatt tro at vår kunstneriske virksomhet utgjør en forskjell? Er det verd en håndfull offentlige kroner å invitere til kritisk refleksjon og debatt som bare muligens bidrar til å gjøre verden til et bedre sted? Mange store spørsmål er allerede i spill, og flere vil komme til, og mindre kan det rett og slett ikke være! 

BIT Teatergarasjen ønsker med dette hjerteligst velkommen til et vårprogram der det er ryddet plass til å tenke stort, til undring, nysgjerrighet, politisk mot og bramfrie formforsøk slik bare teatret kan foreslå. Vi gleder oss masse. 

Velkommen!!

Sven Åge Birkeland
Teatersjef