Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
The Making of Justice - filmvisning + kunstnermøte: Sarah Vanhee i samtale med David Chelsom Vogt
Kjøp billetter
14. mars 2019 Kl. 18:00
17. mars 2019 Kl. 17:00
Sted: Cinemateket USF
Språk: Nederlandsk med engelsk teksting
Kategori: Film
Varighet: Film 60 minutter / kunstnermøte 30 minutter

NB! Sarah Vanhee i samtale med David Chelsom Vogt etter visningen 14. mars. 

The Making of Justice er et intimt og sårt portrett av syv fengselsinnsatte dømt for mord. Gjennom samtaler med de innsatte gir Sarah Vanhee et innblikk i enkeltindivider som befinner seg i en umulig situasjon, og deres refleksjoner rundt straff og helbredelse. Filmen bærer med seg en lavmælt spenning som reiser spørsmål rundt straffesystemet og samfunnets syn på, og behandling av, de som levdpå utsiden av loven. 

I løpet av filmen diskuteres kriminalitet som en parallell virkelighet, hva rettferdighet egentlig er, og hvordan samfunnet ville sett ut om fengslene var mer humanistisk innrettet. Sammen med Vanhee utvikler de historier bygget på egne erfaringer, ideer og lyster. Vi tilskuerere kan bare spekulere i om de bruker fiksjon som et middel til bekreftelse, overskridelse eller forandring av den situasjonen de befinner seg i.

«Rettsystemet er ikke synonymt med rettferdighet. Rettsystemet innebærer anvendelsen av visse regler, men rettferdighet er en menneskelig egenskap», sier en av dem. Bildet av den «kriminelle» er hele tiden uskarpt og tvetydig i filmen, både med hensyn til form og innhold; kamera er alltid noe ute av fokus, og filmskaperne og karakterene opptrer vekselsvis som anklagere og forsvarere.

Vises i forbindelse med forestillingen Unforetold av Sarah Vanhee.

Filmvisning og kunstnermøte er en del av arrangementsrekken REIN BONUS og presenteres i samarbeid med Cinemateket i Bergen

Arrangementene er støttet av Fritt Ord 

 

 

 

Credits

Directed by: Sarah Vanhee
Camera:Fairuz  
Editing:Jan De Coster  
Sound recording and mix:Kwinten Van Laethem 
Transcription:Sabien Van Moorter  
Translation:Patrick Lennon  
Produced by:Sarah Vanhee & Manyone vzw  
Co-production:Kunstencentrum BUDA  
Thanks to: Bart Schoovaerts, Kevin De Coster, Marie Logie, Kristof Jonckheere, Agnes Quackels, Franky Devos, Berno Odo Polzer, Francis van Remoortel, Marika Ingels, Sarah Vanagt, Christine de Smedt, Pieter-Paul Mortier, Susanne Weck, Mette Edvardsen 
Special thanks to the seven participants