Anerkjennelse for BIT-produksjon

Artikkelbilde

Forestillingen Hunter av den anerkjente koreografen Meg Stuart er valgt ut til Het Theaterfestival 2015 som presenterer de beste forestillingene fra Belgia og Nederland i løpet av det siste året. Den kritikerroste forestillingen er en av BIT Teatergarasjens mange coproduksjoner fra 2015 og ble vist i Bergen under dansefestivalen Oktoberdans 2014.

12. august 2015
Av Andreas Langenes

"This is no less than a synthesis of the arts, a thrilling phantasmagoria". 
(De Standaard om Hunter)

Het Theaterfestival har eksistert i 25 år. Hvert år peker en jury av eksperter på de mest slående produksjonene fra sist sesong. Produksjonene presenteres innunder festivalen som i år arrangeres 3. til 13 september i Brussel. Utvelgelsen blir sett på som en av de fremste anerkjennelsene innenfor teater og dans i Belgia og Nederland, på linje med Heddaprisene her til lands.

Meg Stuart ble i 2014 kåret til årets koreograf i Europa av dansemagasinet Ballet Tanz, en oppmerksomhet hun også fikk for soloarbeidet Hunter. Stuart er amerikaner av opprinnelse, men har base i Belgia. Hun regnes for å være en av de fremste koreografene innenfor europeisk samtiddans i dag.

Hunter er produsert av Meg Stuart / Damaged Goods (Brussel) og coprodusert av HAU Hebbel am Ufer (Berlin), La Bâtie Festival de Genève (Zürich), Les Spectacles Vivants -Centre Pompidou (Paris) og BIT Teatergarasjen (Bergen)

theaterfestival.be