GRIP : for deg som vil lære deg lydteknikk

Artikkelbilde

GRIP er en ny kursserie for å gi flere mulighet til å lære, utvikle ferdigheter og få praktisk erfaring innen lydteknikk. Det er ikke nødvendig med tidligere erfaring.

Kurset ønsker å styrke andelen kvinner, ikke-binære og transpersoner innenfor feltet, men alle kjønn er velkomne.

GRIP er et samarbeidsprosjekt mellomBergen Kjøtt,BIT Teatergarasjen,Carte BlancheogAKKS Bergen.

Kursdager: Tirsdager 05.10, 12.10, 19.10, 09.11, 16.11 og 11.01 kl. 17.00 - 21.00.

Kurssted:Bergen Kjøtt, Skutevikstorget 1.

Lydtekniker og instruktør: Irene Bjørke

15. september 2021
Av Eirik Gjære

Praktisk om kurset

GRIP består av en kursserie med seks praktiske workshops hvor vi lærer hvordan vi bruker mikser og PA-anlegg for live konserter, forestillinger og klubbkvelder. Hovedinstruktør Irene Bjørke vil lære oss mer om:

-      PA-system og hvordan det virker

-      Mikser og miksing live

-      Mikrofoner og hvordan de kan brukes 

-      Scenerigg og linjer

-      Backline

-      Arbeidsflyt, kommunikasjon, planlegging og strukturering av jobben

-      Hands-on erfaring og praktisk tilnærming til jobben som lydtekniker. Dette inkluderer å jobbe med etablerte lydteknikere som mentorer på arrangement.

Underveis i kurset vil det også være gjesteinstruktører.

 

Deltakerne vil også få praktisk erfaring sammen med profesjonelle lydteknikere på arrangementer med BIT Teatergarasjen og Carte Blanche under Meteorfestivalen i Bergen 21. - 31. oktober.

 

Om GRIP

GRIP har som formål å øke andelen kvinner, ikke-binære og transpersoner som får teknisk kunnskap og praktisk erfaring innenfor lydteknikk.

Kvinner, ikke-binære og transpersoner er fremdeles sterkt underrepresentert i lydteknikkfeltet, og det ønsker vi å gjøre noe med. Utviklingen av kulturscenen handler ikke bare om å skape et mangfold av forbilder på scenen, men også bak scenen – i produksjon, lys- og lydteknikk, og i alle de andre viktige rollene bak kulissene. GRIP er åpent for alle, men vi understreker vårt mål om å ønske flere kvinner, ikke-binære og transpersoner velkommen i lydteknikerroller i Bergens kulturorganisasjoner.

GRIP er en del av et nytt tiltak på Bergen Kjøtt for å styrke et større mangfold av mennesker med teknisk kompetanse i Vestland. I samarbeid med flere ulike kulturorganisasjoner ønsker Bergen Kjøtt å gi langsiktig, praktisk opplæring, erfaring og veiledning i lydteknikk på tvers av kulturelle disipliner, som musikk, dans, performance og teater.

Påmelding

Alle er velkommen. Vi vil fremheve at kurset ønsker å styrke andelen kvinner, ikke-binære og transpersoner innenfor feltet. 

Kurset har plass til 6 kursdeltakere. Påmeldingen er søknadsbasert. Fyll ut påmeldingsskjemaet med et kort avsnitt hvor du forteller oss hvorfor du vil bli med på dette kurset.

Påmeldingsfrist 22. september.

Innen 28. september får man svar på om man har kommet med eller ikke.

https://akks.no/bergen/courses/grip-kurs-i-lydteknikk/

 

Arrangementet inngår i det europeiske nettverket apap (Advancing Performing Arts Project – Feminist Futures) som et av våre lokale samarbeidsprosjekter med særlig fokus på interseksjonell feminisme.