Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
EKKO II
Lisa Colette Bysheim
NO
Kjøp billetter
26. april 2019 Kl. 19:00
27. april 2019 Kl. 19:00
Sted: Kunstgarasjen
Kategori: Dans
Varighet: COPRODUKSJON INTRO

Ekko II er en selvbiografisk soloforestilling om hvordan kroppen kan holde på det som hodet har glemt. Gjennom strukturert improvisasjon jakter dansekunstner Lisa Colette Bysheim på en sanselig forståelse av minner som har satt spor i kroppen. I samspill med et gallerirom, lys og lyd, utforsker hun episodiske minner følelsesmessig og fysisk. Hun henvender seg til det indre og uforklarlige. Samtidig oppfordres tilskueren til å bli en bevisst observatør av sin egen kropp og sitt følelsesliv. Hvordan kan vi skape berøring uten å fysisk røre hverandre? 

Bysheims fascinasjon for kroppen som arkiv for minner springer ut av personlige erfaringer. Siden barndommen har hun hatt en gjentagende drøm, som ikke lar seg beskrive med ord. Opplevelsen av minnet om drømmen, av å drømme den drømmen, er likevel sterkt fornemmelig: hun ser et abstrakt landskap, og kan fysisk gjenkalle teksturen og følelsen den gir. Drømmen er ikke konkret i tid eller rom, og kan ikke artikuleres verbalt. Med kroppen kan den fremmanes.

Med ønske om å utforske hvordan spor fra fortiden kommer til uttrykk i nåtiden, danser Bysheim frem kontrastrike og sanselige skildringer av kroppens spor. Publikum fikk et glimt av arbeidet på Dans – en fest! høsten 2018, og nå inviteres vi til det endelige resultatet, hennes første helaftens forestilling. Bysheim er en fremadstormende dansekunstner fra den bergenske scenen, som det er all grunn til å ha store forventninger til.

Kreditter

Koreografi / Tekst: Lisa Colette Bysheim.

Utøver: Lisa Colette Bysheim.
Lysdesign: E. Spencer Agoston. 
Lyddesign: Gunnar Innvær.
Kunstnerisk veileder: Hanna Filomen Mjåvatn.
Kostymedesign: Sang Hoon Lee

Produsent: Kristina Melbø Valvik.

Co-produksjon: BIT Teatergarasjen, Kunstgarasjen i Bergen, Bergen Dansesenter.

Støttet av: Kulturrådet, Fond for Utøvende Kunstnere og Bergen Kommune.

Bio

Lisa Colette Bysheim jobber som skapende danser og utøver i det prosjektbaserte feltet, med base i Bergen. Hun arbeider medskapende i produksjoner, samtidig som hun produserer og koreograferer egne verk, presentert nasjonalt og internasjonalt. Til nå har arbeidet hennes blitt presentert i ulike formater: film, scene, galleri og stedsspesifikke arbeid. Bysheim er utdannet fra Skolen for Samtidsdans, Trinity Laban og Ballet West.

Bysheim har vært utøver i verk av Yaniv Cohen, Roskva Yasmin Andersen, TGO//4332, Helena Wik og utviklet improvisatoriske arbeid i samarbeid med dansere, visuelle kunstnere og musikere. I hennes kunstneriske arbeid er hun inspirert av bevegelse som kombinerer mental, fysisk og emosjonell konsentrasjon. Interessen ligger i hvordan uforklarlige følelser aktiveres av sansene, for å trigge en kroppslig reaksjon. Gjennom undersøkelse av sinnstilstand og bevissthet, ønsker Bysheim å transformere og oppdage en dypere forståelse av det fysiske potensialet i koreografisk materiale.