Nye EU-penger til BIT Teatergarasjen

Artikkelbilde

BIT Teatergarasjen og det europeiske scenekunstsamarbeidet Advancing Performing Arts Project (APAP) ble denne uken tildelt 2 millioner euro fra EUs kulturprogram.

20. april 2016
Av Andreas Langenes

Nettverket APAP har eksistert i 15 år allerede og er et av få europeiske nettverk som har fått midler i de siste fire tildelingsrundene. Med prosjektet Performing Europe 2020 utvides nettverket nå fra 8 til 11 partnere fra 10 forskjellige land.

- Pengene skal bidra til å legge til rette for en sterk kunstnerisk produksjon av noen av de mest spennende unge europeiske danse- og teaterkunstnerne idag, samt implementere en ambisiøs og sterk satsing på et et spesifikt publikumsutviklingsprosjekt i Europa, sier teatersjef Sven Åge Birkeland.

I tilsagnsbrevet blir det lagt vekt på at søknaden har sterke kvaliteter med hensyn til fokus på blant annet publikumsutvikling, samt transnasjonal utveksling av kunst og kunstnere på det europeiske kontinentet, i tillegg til utveksling mellom europa og den arabiske verden gjennom satelittprosjektet Beit El Raqs i Beirut, Libanon.

Av 112 søkere i kategorien større europeiske samarbeid var det 15 som fikk midler. Tildelingen er på 2.000.000 Euro (18.5 mill NOK)

- At APAP og BIT Teatergarasjen nok en gang står på denne eksklusive listen, er en bekreftelse på at det vi gjør ikke bare er riktig, men også viktig, sier Birkeland. Han legger til at dette også stiller store krav til den enkelte partner både på innholds- og økonomisiden, da egenandelen kvalitativt arbeid og penger som må puttes inn i prosjektet, er stor. 

Les artikkelen Et reisebrev og en elefant, og få et innblikk i BIT Teatergarasjens nettverksarbeid. Artikkelen er skrevet midt i arbeidet med å ferdigstille søknaden som resulterte i nye EU-midler. 

Partnere i APAP – Performing Europe 2020:
BIT Teatergarasjen (NO)
Szene Salzburg (AT)
Tanzfabrik Berlin (DE)
Arts Centre BUDA Kortrijk (BE)
Centrale Fies Dro (IT)
Fundacja Cialo/Umysl (PL)
Maison de la Culture d’Amiens (FR)
Student Centre Zagreb (HR)
Reykjavik Dance Festival (IS)
Theatre Nanterre Amandiers (FR)
Teatro Nacional D. Maria II (PT)

www.apapnet.eu | APAP på Instagram | APAP på Facebook