10 utfordrende år

Artikkelbilde

I 2018 var det 10 år siden Teatergarasjen i Nøstegaten ble revet. 2018 ble også året da den lange kampen for nytt scenekunsthus endelig ble kronet med både hell og forpliktende politiske vedtak.

22. januar 2019
Av BIT Teatergarasjen

Heldigvis visste vi ikke i 2008 at det skulle gå mer enn 10 år før BIT igjen skulle få sin egen scene. Og kanskje hadde vi ikke trodd at det ville være mulig å overleve så lenge uten. Det er derfor med stor stolthet jeg registrerer at BIT Teatergarasjen bare er blitt mer vital, aktiv og engasjerende i løpet av disse ti husløse årene! Men det har ikke skjedd av seg selv. Det ligger mye hardt arbeid, kreativitet, nytenkning og godt samhold bak denne utviklingen. Som styreleder var jeg før jul så heldig å få hylle teatersjef Sven Åge Birkeland og de andre ansatte i BIT for denne fantastiske innsatsen og utholdenheten, og med dette vil jeg be alle leserne av sesongprogrammet om å ta del i hyllesten!

Akkurat nå er vi midt oppi innspurten før Bergen kommune utlyser konkurransen om å utforme og bygge om Sentralbadet til et unikt, fleksibelt, åpent og spennende scenekunsthus – med BIT Teatergarasjen og Carte Blanche som primærbrukere. Bergen kommune har invitert til en god, grundig og gjennomgående brukermedvirkning, og denne viktige prosessen er så hoppende spennende at det bare er så vidt jeg klarer å sitte stille mens jeg skriver dette.

Carte Blanche og BIT har hatt flere gode møter sammen. Vi er enige om at konkurransegrunnlaget må invitere anbyderne til å tenke kreativt sammen med dyktige arkitekter og andre fagfolk. Målet må være å utforme og utnytte det unike bygget Sentralbadet på en måte som får både bygningen og kunsten til å løfte seg til nye høyder. Vi er tett på i prosessen, og venter spent på hvilke muligheter som åpner seg når konkurransen nå snart er i gang!

Gunn-Vivian Eide
Styrets leder