Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Trials of Money
Christophe Meierhans
CH/BE
Kjøp billetter
13. september 2018 Kl. 19:00
14. september 2018 Kl. 19:00
Sted: Studio USF, USF Verftet
Språk: Forestillingen spilles på engelsk
Kategori: Teater
Varighet: 4 timer COPRODUKSJON

Kan pengene vi bruker til daglig holdes ansvarlig for den katastrofale tilstanden verden befinner seg i?

I Trials of Money gjøres teaterrommet om til et rettslokale. Det globale pengesystemet står anklaget for en rekke forbrytelser og problemer i verden, – alt fra global oppvarming til sult, slaveri, underslag og utarming av naturresurser. Fire utøvere spiller på omgang rollene som dommer, forsvarer, anklager og rettsbetjent. I jakt på kapitalens stemme kaller de inn sentralbanksjefen, den hjemløse, økonomiprofessoren og den avhengige kasinogambleren, en konservativ politiker, en rik filantrop og en gjeldsrammet entreprenør. Publikum inntar rollen som jury for å avgjøre om pengesystemet er skyldig eller ikke.

Den anklagede er ikke et vanlig rettssubjekt, og lar seg vanskelig materialisere. For hva er det egentlig vi forholder oss til, når vi forholder oss til penger? Papirsedler, metall eller plastkort? Abstrakte tall, et system av lover og konvensjoner? Eller en institusjonalisert form for gjeld, et middel og et mål, et potensial og et begjær? Uansett hvilken form den anklagede viser seg i, er den uavlatelig knyttet til hver og en av oss. Den eksisterer og handler kun gjennom oss, og består av de verdier vi tillegger den. Slik blir Trials of Money en rettssak der alle i salen er involvert med den tiltalte.

 

«Dette er paradokset i Trials of Money: i sitt ambisiøse forsøk på å finne ut hvor (u)skyldig pengene er i sin nåværende form, blir forestillingen selv offer for den tvetydigheten ved pengene som den prøver å fordømme. Merkelig nok ligger relevansen i dette spekulative tankeeksperimentet i nettopp denne motsetningen»(Lieze Roels, Etcetera).

 

Få også med deg Rein Bonus: Foredrag om Das Kapital (i utvidet forstand).

Les intervju med Christophe Meierhans om forestillingen her.

KREDITTER

Konsept: Christophe Meierhans. Utøvere: Shila Anaraki, Jochen Dehn, Luca Mattei, Christophe Meierhans, Adva Zakai. Dramaturgi: Bart Capelle. Scenografi: Decoratelier Jozef Wouters. Lysdesign: Luc Schaltin. Kostymer: Sofie Durnez, Valérie Le Roy. Lyssabel-mikrofon konsept: Alexis Pawlak, Gaia Carabillo. Painting: Giammarco Falcone. Produksjon: HIROS, Elisa Demarré. Co-produksjon: BIT Teatergarasjen, AUAwirleben (Bern) BUDA (Kortrijk), FAR° (Nyon), Kaaitheater (Brussels), Nouveau Théâtre de Montreuil (Paris), Teatro Maria Matos (Lisbon), Vooruit (Gent), ZonaK (Milan). Støttet av: Vlaamse Gemeenschap, ProHelvetia.