Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
ICE WET: Blue Carousel (work in progress)
Lisa Colette Bysheim & Katrine Patry
Kjøp billetter
12. februar 2024 Kl. 20:00
Sted: Studio Bergen
Kategori: Work in progress
Varighet: 30 min

Et kort utdrag fra og presentasjon av Blue Carousel, som blir en satire om forførelse inspirert av paradisfuglens paringsdans.

Forestillingen leker seg med forventinger og assosiasjoner. Bysheim og Patry benytter seg av gjentakelser og humor som koreografiske grep for å kommentere hvordan vi tyder kvinnekroppens språk.

Medvirkende

Konsept, koreografi og dans: Lisa Colette Bysheim & Katrine Patry
Lyddesign & Live DJ: asiangirlsonly
Dramaturg: Janne-Camilla Lyster
Scenografi: Sophia Gatzkan
Kostyme design: Golnaz Adham
Lydkonsulent: Mike McCormick
Lysdesign: Eirik Lie Hegre
Foto: Dev Dhunsi
Produksjon: i.c.a.p (Lisa Reynolds & Elisabeth Gmeiner)

Co-produksjon: Dansens Hus Oslo, BIT Teatergarasjen, & Carte Blanche.  

www.lisacolettebysheim.com 

 

BIO

Bysheim og Patry har samarbeidet siden 2018 og skapt flere koreografiske og videoverk. Deres siste samarbeid er Blue Carousel - the short version, en duett inspirert av fuglers paringsdans som ble presentert på Koreografilaboratoriet ved Dansens Hus i 2022. 

I arbeidet deres leker de med humor for å stille spørsmål til, utfordre og kritisere maktroller. De jobber spesifikt med "detspektakulære" som et verktøy for å utforske myk makt og forførelse. De ønsker å transformere og dekonstruere maktforhold; å kritisere objektifisering av kroppen og stille spørsmål ved større autoritetsroller. 

 

Mer informasjon

They attract and distract, 
Absorbed in bold encounters. 
Playfully blurring dynamic feminine undertones, 
They morph. 
Suggesting, defying, pushing boundaries and expectations. 
A serious parade in all its absurdity. 
Blue Carousel er en satire om forførelse. Et maktspill av forventninger og assosiasjoner, som kollapser og kulminerer i en serie av forvandlinger. Bysheim og Patry arbeider med humor og repetisjon som koreografisk grep for å kommentere hvordan kvinnekroppen blir sett på, objektivisert og kategorisert. 
I sin granskning av den forførende kroppen, med humor og fuglers paringsdans som utgangspunkt, fordyper de seg i altoppslukende øyeblikk. De hengir seg, vrir på og trosser forventninger i stadige lag av fiksjon. De byr på myke og uforutsette konfrontasjoner mens insisterende bevegelser veves sammen med technomusikk. Forestillingen beveger seg mellom det absurde og forventningsfulle, bryter opp motsetningen mellom det maskuline og feminine. 

Innholdsmelding

Vi i BIT Teatergarasjen er glade for at publikummet vårt består av ulike mennesker; folk med unike erfaringer og tilsvarende unike behov. Noen av våre besøkende liker å bli overrasketsjokkerte og utfordretmens andre kanskje ønsker å unngå å bli utsatt for bestemt innhold. Vi inviterer alle som ønsker å vite mersamme hva det måtte være eller hvorfor, om et av våre arrangementertil å ta kontakt på e-post Hei@bit-teatergarasjen.no eller ved å ringe +47 55 23 22 35.