Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
ICE WET: Studio Sharing
Brita Grov / Kvinnereller / Marit Loe Bjørnstad / Mirte Bogaert / Sanghoon Lee / Synne Erichsen og Venla Niitemaa
Kjøp billetter
12. februar 2024 Kl. 10:00
Sted: Bergen Dansesenter - Studio
Kategori: Dans

At the studio sharings at Bergen Dansesenter you will meet a variety of Bergen based dance artists presenting their coming work. 

Welcome to studio sharing at Bergen Dansesenter, USF Verftet. 
Lunch is included in the ticket so please register any allergies and such when booking your ticket. 

The artists will give you a sneak peek into where they currently are in their process. 

In the studio sharings we meet as peers, with a common interest in dance and movement as expression. We think together, ask questions and share our knowledge.  

Schedule

09.30 - 10.00 Coffee and mingle
10.00 - 12.00 3 artists sharing
12.00 - 13.00 Lunch
13.00 - 15.00 3 artists sharing

Artists presenting:

Brita Grov
Kvinnereller
Marit Loe Bjørnstad
Mirte Bogaert
Sanghoon Lee
Synne Erichsen and Venla Niitemaa

Sign up asap.

More information at https://bergen-dansesenter.no/ice-wet-bergen-feburar-2024/

This event is not included in the ICE WET festival pass, but it is a free event with limited capacity. Please reserve a ticket to secure your space.

OM KUNSTNERNE

Grov Productions

“Cover” (arbeidstittel) er eit ferskt soloprosjekt av dansekunstner Brita Grov. Den er inspirert av ein solo/scene i framsyninga “Se//Sett#Se” (2020) av Kvinnereller scenekunstkompani. Soloen utforsker personlege erfaringer frå kjensla av å ville dekke seg til og slå seg laus- ein underliggjande personleg kamp om å prestere og akseptere. Eit speil og ein paljettgjenser vil vera med å inspirera til eit røslemateriale i prosessen. Soloen er i tidlig startfase.

 

Kvinnereller

“To Define” av Kvinnereller scenekunstkompani ved Brita Grov og Sara Røisland Torsvik

“En definisjon er en beskrivelse eller en forklaring. En definisjon forklarer noe annet, gjerne et ord eller begrep, ved hjelp av andre ord.” – Store Norske Leksikon

I forprosjektet “To Define” undersøker danserne hvordan definere og å spesifisere gjennom bevegelse og lyd. Hvordan gjør man seg forstått uten bruk av et verbalt språk? På arbeidsvisningen under Ice Wet vil de teste ut et vokabular av bevegelsesmateriale som de har arbeidet frem etter blant annet observasjon av ulike mennesker med nedsatt funksjonsevne. 

 

Marit Loe Bjønstad

 “Skuggen” 

Dansesoloen Skuggen er laga for LitFestBergen som bestillingsverk. Dansen er inspirert av dikta til grønlandske Pivinnguaq Mørch og er ei iscenesetting av dikt om tap og framandgjering og ei kroppsleggjering av korleis vi lever med skuggesidene våre. Skuggen prøver å seie noko om kampane vi kjempar med oss sjølve og med verda: Skuggane finst ikkje aleine, dei er aldri utan ei lyskjelde. Å vere menneske er å vere kropp. Kroppen fortel anten vi vil eller ikkje. Vi viser kven vi er, gjennom måten vi pustar, går og snakkar på. Kven er eg når eg ikkje lenger kan gøyme meg ­– verken for andre eller meg sjølv?
Koreograf, idé og konsept: Marit Loe Bjørnstad (NO)
Produsent, idé og konsept: Tora de Zwart Rørholt (NO)
Dansar: Marit Loe Bjørnstad (NO)
Forfattar: Pivinnguaq Mørch (GL)
Illustrasjonsbilde: Håvard Legreid (NO)
Produsert med tilskot frå Bergen Dansesenter – kompetansesenter for dans i Vestland, og islandske Dansverkstæðið.

 

Mirte Bogaert

En ny forestilling for barn mellom 0-2 år, premiere på KODE april 2024 – Med Mirte Bogaert and Mari Kvien Brunvoll (musician). Mirte og Mari vil vise tidlig materiale, og en del av prossessen med å arbeide fram en forestilling for de aller minste. Forestillingen vil bli presentert på KODE i mars/april 2024 for både barnefamilier og barnehager. Prosjektet er en videreutvikling av prosjektet “Tonestille” som vi presenterte i 2021 i Nikolai Astrup utstillingen.

 

Sanghoon Lee

“Sometimes the Directive May Not Work as Planned”
Til stede: Sanghoon Lee og musiker Arvid Ingvarsson.

«Sometimes the Directive May Not Work as Planned» er et eksperimentelt danseprosjekt som har som mål å utvide vår forståelse av forholdet mellom språk og tanke. Gjennom nøye utformede tekstbaserte dansepartitur avslører prosjektet hvordan vår oppfatning er formulert av språket, som former vår forståelse av tilværelsen. Prosjektet bygger bro og overskrider språkets begrensninger for å kunne forestille seg det som virker umulig å forstå. Prosjektet inviterer utøvere og publikum til et territorium av usikkerhet der uventede hendelser kontinuerlig oppstår. I møte med det absurde kan meningsfulle innsikter avdekkes, som til slutt beriker vår forståelse av den menneskelige opplevelsen.

Dette prosjektet hadde premiere som en solo og tanken er å bruke materialet og jobbe det til en duett.

 

Synne Erichsen og Venla Niitemaa

«Innimellom rommet, deg og meg» Med Synne Erichsen og Venla Niitemaa
Innimellom rommet, meg og deg – bygger på et vennskap, en kjærlighet, et minne, et øyeblikk og alt som er i mellom – Synne og Venla utforsker mellommenneskelige dynamikker i en duett. Vi tar vare på hverandre, tilrettelegger for hverandre, samtidig som vi krever vår egen plass. I en kontinuerlig dialog forsøker vi å være sårbare og ærlige med hverandre.. og oss selv

Innholdsmelding

Vi i BIT Teatergarasjen er glade for at publikummet vårt består av ulike mennesker; folk med unike erfaringer og tilsvarende unike behov. Noen av våre besøkende liker å bli overrasketsjokkerte og utfordretmens andre kanskje ønsker å unngå å bli utsatt for bestemt innhold. Vi inviterer alle som ønsker å vite mersamme hva det måtte være eller hvorfor, om et av våre arrangementertil å ta kontakt på e-post Hei@bit-teatergarasjen.no eller ved å ringe +47 55 23 22 35.