Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
GALA
Jérôme Bel
FR
Kjøp billetter
25. oktober 2016 Kl. 19:30
26. oktober 2016 Kl. 19:30
Sted: Studio Bergen
Kategori: Dans

Det er blitt sagt at dans ikke er så viktig i verkene til Jérôme Bel, men at verkene til Jérôme Bel er viktig for dansen. Noen har kalt ham dansekunstens Woody Allen. Selv kaller Bel seg for dansefilosof. Det han lager er ikke mer dans enn René Magrittes maleri av en pipe er en pipe.

I GALA opptrer profesjonelle dansere, skuespillere og amatører, alle hentet fra lokalmiljøet der forestillingen finner sted. Utfordringen for disse blir å samhandle på scenen på tvers av de kulturene de kommer fra, og de smakspreferansene de har lagt seg til. I løpet av forestillingen skal de gjennom flere populærkulturelle låter og koreografier. I noe som kan likne en nyttårsgalla, stivpyntet i forventingen, fråtsende i stilen, og folkelig i oppriktigheten, stilles det her en rekke spørsmål angående kulturen i de performative kunstformer, om hvordan de har annektert kroppene våre, hvordan de påvirker fantasien vår og hvordan vi beveger oss. Forestillingen er basert på deltakernes evne til å være, fremstille og representere seg selv, og hvordan de tar eierskap til de figurene innen dans og teater som er en del av vår felles kultur. Gala dyrker og bejubler et fellesmenneskelig begjær etter skuespill, utbredt i storsamfunnet, langt ut over de 20 deltakerne på scenen. GALA kan oppsummeres med Samuel Becketts strofe: «Prøv på ny, feil på ny, feil bedre» eller med William Forsythe: «Ballett er en filosofi om å feile», for denne tilgangen til dansekunsten handler ikke om perfeksjon og virtuositet, men om å gjøre det beste man kan med det man har. Dermed er det også en kjærlighetserklæring til performancekunsten.

Conception and direction: Jérôme Bel
Assistants: Maxime Kurvers and Simone Truong
By and with: Mirjam Dorthea Berge, Claudia Micheli, Elisabeth Breen Berger, Kim Kvamme, Emma Spreafico, Birk Salomonsen Nord, Vilde Mjelva Saatvedt, Ivar Jørdre, Anne Sofie Kvalvik, Gudmundur Helgi Arnarson, Tia Caroline Aksnes, Torild Jacobsen, Bodil B. Richardsen, Jawana Thayaseelan, Hans Egil Skaar Samuelsen.

Coproduction: TheaterWorks Singapore/72-13, KunstenFestivaldesArts (Brussels),

Festival d’Automne à Paris, Nanterre-Amandiers Centre Dramatique National, Théâtre de la Ville (Paris), Dance Umbrella (London), Tanzquartier Wien, HAU Hebbel am Ufer (Berlin), Fondazione La Biennale di Venezia, BIT Teatergarasjen (Bergen), La Commune Centre dramatique national d’Aubervilliers, Tanzhaus nrw (Düsseldorf)

With the support of Centre National de la Danse (Pantin) and Ménagerie de Verre (Paris) within Studiolab, for the rehearsal spaces.

Thanks to Boris Charmatz and the partners and participants of the Dance and voice workshops

Production : R.B. Jérôme Bel
Artistic advice and company development : Rebecca Lee
Production manager : Sandro Grando
Technical advice : Gilles Gentner

R.B Jérôme Bel is supported by the Direction régionale des affaires culturelles d’Ile-de-France, French Ministry for Culture and Communication, and by the Institut Français, French Ministry for Foreign Affairs, for its international tours. 

www.jeromebel.fr