Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Unrelated
Daina Ashbee
CA
Kjøp billetter
21. oktober 2016 Kl. 21:00
22. oktober 2016 Kl. 21:00
Sted: Studio USF, USF Verftet
Kategori: Dans
Varighet: 60 minutter

(Foto: Daina Ashbee)

Med Unrelated plasserte Daina Ashbee seg i fjor blant Montréals mest fremragende unge kunstnere. Forestillingen kom samtidig med behandlingen av et mørkt kapittel i Canadas nyere historie. I løpet av de siste 30 årene har mer enn 1000 navngitte kvinner og jentebarn fra urbefolkningen forsvunnet eller blitt drept. I fjor åpnet etterforskningen og først nå forsøker myndighetene å forholde seg til saken.

I Unrelated gir to dansere kropp, uttrykk og stemme til de som har stått utenfor. Det har blitt en grufull og urovekkende dans om vold, rettsløshet og avhengighet, om selvfølelse og selvdestruksjon, og i en større sammenheng om kulturell utarming, tap av språk og ritualer. Uroen forsterkes av et svært sensuelt dansespråk. Daina Ashbee blander uttrykk fra samtidsdans og tradisjonell dans i denne forestillingen, og spiller det desperate og grufulle opp mot det sårbare og sensuelle.

Et gjennomgangstema for Ashbee har til nå vært hvordan ubevisste krefter gir seg uttrykk i kroppen. Hun har selv sine røtter og bakgrunn dels fra urbefolkningen, dels fra tidligere nederlendere i Britisk Colombia, og kommer på den måten både innenfra og utenfra, men utelukkende fra parallellsamfunnets minoriteter. Oppveksten hennes var preget av alkoholisme i familien og egne spiseforstyrrelser. Dans var en mulighet til å transportere en mengde voldelig energi ut i en kommunikativ kunstform. Unrelated er slik sett også et oppgjør med egne selvbilder.

Artistic Direction and Choreography:  Daina Ashbee 
Scenography: Daina Ashbee
Interpreters: Areli Moran and Paige Culley
Lighting Designer: Timothy Rodrigues

Technical Director: Pierre Lavoie
Tour Manager: Bernard Lagacé - Diagramme - gestion culturelle
Administrative Agents: Valerie Buddle and Stephanie Murphy - Diagramme - gestion culturelle

Unrelated is a Daina Ashbee production and was produced with the support of the Canada Council for the Arts, the British Columbia Arts Council, the First Peoples' Cultural Council, the MAI (Montréal, arts interculturels), Circuit-Est, and Studio 303.

Unrelated on tour is made possible with the support of the Canada Council for the Arts, the Conseil des arts et des lettres du Québec, and Diagramme - gestion culturelle.