Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Durcheinander
Fyllingsdalen Videregående skole / Deufert & Plischke
NO / DE
Kjøp billetter
24. oktober 2016 Kl. 18:00
Sted: Fyllingsdalen Videregående skole
Kategori: Dans / Performance
Varighet: 3-4 timer COPRODUKSJON

«Kan innbyggerne virkeliggjøre politiske, estetiske og sosiale ideer i sin egen by gjennom teateret? Kan teateret være både et levende offentlig rom, et parlament og et akademi?»

Denne forestillingen svarer på disse spørsmålene fra Bertolt Brecht med å vise oss det nye episke teateret. Det tyske Durcheinander betyr gjennom hverandre, og forvirring eller virrvarr. Sammen med elever fra dramalinjen på Fyllingsdalen videregående skole inviterer deufert&plischke oss til 3 timer med kunstnerisk samvær, samtaler og sporadisk forvirring.

Forestillingen åpner med en episk dans hvor vi får danse sammen med studentene. Dernest deles vi inn i små grupper og går inn i de mange små teatrene som de 31 studentene har bygget. I disse små standupteatrene skal vi få leke, gjøre oss til og forandre oss – kle oss om, bli til noen andre. Så snart teppet faller i de små teatrene skal alle rolledeltakerne delta i et avsluttende og storslagent ball.

Brechts episke teater, som henvendte seg til fornuften mer enn til følelsene, har vært gjennomgående i arbeidene til deufert& plischke siden 2001. Kunstnerparet interesserer seg for å diskutere og tematisere det som skjer i verden heller enn å skape stemning og følelser på scenen. Brechts episke teater er oppgradert med Hans-Thies Lehmanns tanker om kritisk selvrefleksjon, det såkalt postdramatiske teater, hvor fokuset rettes mot sanseerfaringer i dans og teater, og forskjellige former for publikumsdeltakelse. Lehmann har skrevet et lengre brev til den avdøde Brecht spesielt for denne forestillingen.