Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Durcheinander
Fyllingsdalen Videregående skole / Deufert & Plischke
NO / DE
Kjøp billetter
24. oktober 2016 Kl. 18:00
Sted: Fyllingsdalen Videregående skole
Kategori: Dans / Performance
Varighet: 3-4 timer COPRODUKSJON

«Kan innbyggerne virkeliggjøre politiske, estetiske og sosiale ideer i sin egen by gjennom teateret? Kan teateret være både et levende offentlig rom, et parlament og et akademi?»

Denne forestillingen svarer på disse spørsmålene fra Bertolt Brecht med å vise oss det nye episke teateret. Det tyske Durcheinander betyr gjennom hverandre, og forvirring eller virrvarr. Sammen med elever fra dramalinjen på Fyllingsdalen videregående skole inviterer deufert&plischke oss til 3 timer med kunstnerisk samvær, samtaler og sporadisk forvirring.

Forestillingen åpner med en episk dans hvor vi får danse sammen med studentene. Dernest deles vi inn i små grupper og går inn i de mange små teatrene som de 31 studentene har bygget. I disse små standupteatrene skal vi få leke, gjøre oss til og forandre oss – kle oss om, bli til noen andre. Så snart teppet faller i de små teatrene skal alle rolledeltakerne delta i et avsluttende og storslagent ball.

Brechts episke teater, som henvendte seg til fornuften mer enn til følelsene, har vært gjennomgående i arbeidene til deufert& plischke siden 2001. Kunstnerparet interesserer seg for å diskutere og tematisere det som skjer i verden heller enn å skape stemning og følelser på scenen. Brechts episke teater er oppgradert med Hans-Thies Lehmanns tanker om kritisk selvrefleksjon, det såkalt postdramatiske teater, hvor fokuset rettes mot sanseerfaringer i dans og teater, og forskjellige former for publikumsdeltakelse. Lehmann har skrevet et lengre brev til den avdøde Brecht spesielt for denne forestillingen.