Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Retorisk iscenesettelse
Kjøp billetter
20. februar 2018 Kl. 19:00
Sted: Bergen Offentlige Bibliotek
Kart
Kategori: Rein Bonus
Varighet: 1 time

Språkets makt har blitt teoretisert og diskutert i flere årtusener. Hva vi sier defineres ikke bare av ordene vi velger, men også av hvordan vi handler og uttrykker oss. Denne våren presenterer BIT Teatergarasjen to forestillinger som begge tar utgangspunkt i politiske taler: Your Majesties av Navaridas & Deutinger og Samtaler som våpen og bilder som skjold av Alt Går Bra. Vi trekker samtalen ut av scenerommet, og inviterer til debatt på biblioteket om hvordan makt utøves gjennom språk, bevegelser og bilder.

Deltakere:

Jens Kjeldsen, professor i retorikk og visuell kommunikasjon ved Universitetet i Bergen

Edit Bugge, førsteammanuensis ved Institutt for språkfag og matematikk ved Høgskulen på Vestlandet

Freja Backman, kunstner http://www.frejabackman.org/

Ordstyrer: Kristoffer Jul-Larsen

Jens E. Kjeldsen er professor i retorikk og visuell kommunikasjon ved Universitetet i Bergen. Han forsker på bildets makt og ordenes påvirkningskraft og han kurser skoleelever så vel som næringslivsledere i kunsten å overbevise.

Edit Bugge er førsteamanuensis ved Institutt for språkfag og matematikk ved Høgskulen på Vestlandet. Hun forsker bl.a. på sosiolingvistikk, endringer i ordforrådet, barns språktilegnelse, norsk som andrespråk.

Freja Bäckman är gästkonstnär vid AiR Bergen på USF Verftet fram till slutet av mars. Bosatt i Berlin, doktorand vid Högskolan för konst, design och arkitektur vid Aalto universitetet i Helsingfors. Jobbar kring frågor om kollektiva formationer, auktorskap och kunskap, genom text, performativa situationer, installationer och evenemang.

Kristoffer Jul-Larsen er prosjektleder ved Bergen Offentlige Bibliotek og Høgskolelektor ved norsklærerutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet. Han forsker på litteraturkritikk i norsk radio og er aktiv som litteratur- og kunstkritiker.

Your Majesties av Navaridas & Deutinger er basert på Barack Obamas fredspristale fra 2009. Forestillingen er er en del av serien ICONIC RHETORICS, som utforsker hvordan tanker manipuleres gjennom ord og handling. 

I forestillingen til Alt Går Bra Samtaler som våpen og bilder som skjold vil en rekke politisk engasjerte debattanter fremme kontroversielle uttalelser med utgangspunkt i egne standpunkt. Inspirert av poeten og filmskaperen Pier Paolo Pasolini og filosofen Louis Althusser inviterer de til høyttenkning på scenen.

Debatten foregår på Bergen Offentlige Bibliotek i Amalies Hage og er en del av arrangementsrekken Rein Bonus ved BIT Teatergarasjen og er støttet av Fritt Ord.

 

Arrangementet er gratis og åpent for alle.