Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Hva gjør vi med Covid-19?
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
NB! Avlyst: Scènes de la vie conjugale
tg STAN
BE
Kjøp billetter
24. august 2016 Kl. 19:00
25. august 2016 Kl. 19:00
Sted: Studio USF, Georgernes Verft 12
Kategori: Teater

NB! Forestillingen er avlyst da en av skuespillerne på grunn av helsemessige årsaker er forhindret fra å reise til Norge.  

I stedet for den avlyste forestillingen, presenterer vi forestillingen Après la répétition en ekstra dag (25.- 27. august).

---

Johan og Marianne, som har vært gift i 30 år, har et lykkelig liv med sine to døtre. Johan er professor i anvendt psykologi. Marianne er skilsmisseadvokat. Bergman fremstiller de viktigste fasene i livet til dette paret, trekker frem merkverdigheter i samlivet og går dypere inn i enkelte scener fra ekteskapet. 

Historien om bruddet går over en periode på 20 år. Det som fra utsiden virker som et solid forhold slår etter hvert sprekker når Johan forelsker seg i den unge Paula.

Scener ur ett äktenskap ble spilt inn på øya Fårö mellom juli og oktober 1972, med Liv Ullmann og Erland Josephson i hovedrollene. Serien ble vist på svensk TV i seks deler på våren året etter, og mens den gikk ble antallet skilsmisser fordoblet i Sverige. Kinoversjonen fikk premiere den 21. september på Cinema I i New York. Ernst Ingmar Bergmann ble født i Uppsala den 14. juli 1918, og døde på Fårö den 30. juli 2007. I tillegg til å være teater- og filmregissør, en av de største filmskaperne noensinne, og den første til å motta hedersprisen 'Palme des Palmes' i Cannes, var Bergman en mesterlig manusforfatter. Dette blir ekstra tydelig i denne oppsetningen. I Scènes de la vie conjugale får tg STAN i tillegg demonstrert at film er best på teater.

“We're emphatically at the theatre and, at the same time, we completely forget the theatre and we wonder if the actors are telling us about the characters or about themselves” (Le Figaro).

“The text is magnificent, it moves us because it's imbued with universal humanity and truth” (La Libre).

If the result is successful, it's because the performers, while acting out quite sincerely the psychological sitcom, also make fun of Bergman's cruelty towards his characters and provide the audience with an evening that's more disturbing than was expected” (Liberation).

“An exceptional performance, served by great performers” (Mediapart).