Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
3-dagers minifestival
Dans - en fest!
NO
Kjøp billetter
30. august 2018 Kl. 19:00
31. august 2018 Kl. 18:00
01. september 2018 Kl. 09:30
01. september 2018 Kl. 19:00
Sted: Studio Bergen, Bergen Dansesenter
Kategori: Dans

CARTE BLANCHE / EVA PFITZENMAIER & MAIK RIEBORT / MIRTE BOGAERT / ROSKVA YASMIN ANDERSEN // KOLLEKTIVNI / THUD! MOVING ENDANGERED SPACES / LISA COLETTE BYSHEIM / KAREN EIDE BØEN / 71BODIES

Høstsesongen åpner med en tre dager lang fest! Sammen med Bergen Dansesenter, Carte Blanche og det lokale dansemiljøet inviterer vi til en minifestival som boltrer seg i ulike danseuttrykk mens den presenterer og undersøker et felt i rivende utvikling.

Programmet inkluderer veteraner i miljøet så vel som helt ferske dansekunstnere, og byr på kunstopplevelser både for voksne og barn, med og uten kjennskap til dans. Publikum inviteres til forestillinger, work-in-progress, presentasjoner, workshop og en samtale som hver for seg og sammen speiler det pulserende dansemiljøet som har slått seg opp i Bergen.

Carte Blanche inviterer til en åpen prøve med utdrag fra kritikerroste Soufflette av François Chaignaud, som gir et sjeldent innblikk i hvordan kompaniet jobbet frem forestillingen. Lokale dansekunstnere med nasjonal og internasjonal erfaring åpner døren til eksklusive førpremierer på arbeider som skal ferdigstilles i løpet av høsten. Vi legger til rette for kritisk refleksjon, blant annet i samarbeid med teaterviterne i Levende Kritikk. De som får lyst til å kaste seg selv ut i dansen kan melde seg på workshop på Bergen Dansesenter, eller innta dansegulvet på festene som åpner og avslutter festivalen. Om du er elev på Langhaugen eller Fyllingsdalen vgs. kan du se frem til workshoper med festivalkunstnerne i løpet av skoleuken. På lørdagen inviterer vi alle på gratis lunsj!

DANS – en fest! er en kortreist aperitiff til høstens store internasjonale dansefestival Oktoberdans 2018, og en hyllest til et dansemiljø på seriøs oppsig. 

DANS – en fest! er støttet av Fond for utøvende kunstnere, Dans i skolen og apap – Performing Europe 2020.

 

AGENDA DANS - EN FEST!

 

Torsdag 30.8 | Studio Bergen        

19:00 | Carte Blanche – Åpen prøve, utdrag fra Soufflette + samtale

20:00 | Åpningsfest med DJ NIILAS | Gråsonen

 

Fredag 31.8 | Studio Bergen

18:00 | On Equal Footing - samtidsdansens økosystem – Samtale med BIT Teatergarasjen, Carte Blanche og Bergen Dansesenter ledet av Levende kritikk.

19:00 | Eva Pfitzenmaier & Maik Riebort: Song

19:30 | Mirte Bogaert: And there is a chair 

20:15 | Roskva Yasmin Andersen/ KOLLEKTIVNI (INTRO) : Underneath

21:00 | Levende Kritikk: Postkortkritikk med live publisering | Gråsonen

 

Lørdag 1.9            

09:30 | thud! moving endangered spaces: Hver Dag Every Day (0-2år)| Nordnesparken 

11:00 | thud! moving endangered spaces: Hver Dag Every Day (2-3 år)| Nordnesparken 

11:00 | Improvisasjons-workshop, basert på Gaga-teknikkmed Noam Eidelman Shatil (CarteBlanche) | Bergen Dansesenter | 2 timer

Studio Bergen:

12:00 | Lunsj for alle! Foajé/Gråsonen 2 timer

13:30 | thud! moving endangered spaces: Sykkelhagen (0-2 år) | prøvestudio, 2. etg 

15:00 | thud! moving endangered spaces: Sykkelhagen (2-3 år) | prøvestudio, 2. etg 

19.00 | Lisa Colette Bysheim: Ekko II 

19:30 | Karen Eide Bøen: Love Emotions 

20:00 | 71BODIES: 71BODIES 1DANCE 

20:30 | Levende kritikkPostkortkritikk med live publisering| Gråsonen

21:00 | Avslutningsfest | Gråsonen

TORSDAG 30. AUGUST

Carte Blanche – Åpen prøve med utdrag fra Soufflette + samtale
Torsdag 30.august kl. 19:00 | Studio Bergen

Carte Blanches festspillforestilling fra tidligere i år ble beskrevet som en «kroppslig feiring av lyster, naturen og mangfoldet». Soufflette er fransk slang for det å blåse røyk inn i munnen på en annen. Det er en modig og ungdommelig handling som tar parti med lysten, med øyeblikket og leken. I forestillingen tar danserne oss med inn i sin egen fabelaktige verden, sin egen samstemte kultur, med kroppslig perkusjon og sang. DANS – en fest! gir deg et sjeldent innblikk i hvordan kompaniet jobbet frem materialet.

Konsept og koreografi: François Chaignaud. Produksjon: Carte Blanche & Festspillene i Bergen. Scenedesign: Romain Brau. Lysdesign: Abigail Fowler. Kostymedesign: Romain Brau. Komposisjon og arrangement: Jostein Gundersen. PR-foto: Helge Hansen. Dansere: Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Caroline Eckly, Dawid Lorenc, Noam Eidelman Shatil, Daniel Mariblanca, Olha Stetsyuk, Adrian Bartczak, Irene Vesterhus Theisen, Harald Beharie, Timothy Bartlett, Aslak Aune Nygård, Chihiro Araki, Anne Lise Rønne.

20:00 | Åpningsfest med DJ NIILAS | Gråsonen

 

 

FREDAG 31. AUGUST

REIN BONUS

On Equal Footing – samtidsdansens økosystem 
Fredag 31.august kl 18:00 Studio Bergen

On Equal Footing – samtidsdansens økosystem er en samtale mellom lederne av Bergens tre sentrale institusjoner for samtidsdans; Annabelle Bonnéry (Carte Blanche), Liv Basberg (Bergen Dansesenter) og Sven Åge Birkeland (BIT Teatergarasjen).Samtalen modereres av Ingrid Saltvik Faanes fra Levende Kritikk.

Levende Kritikk søker å skape et nytt og åpent rom for kritisk refleksjon, som utvikler og utforsker ulike former for kritikk gjennom møter og samtaler. Startsskuddet for prosjektet finner sted under Dans - en fest! Samtalen tar sikte på å diskutere Bergens dansemiljø som et økosystem mellom kunstnere, institusjoner, kritikere, akademia og publikum. Det bobler og syder i Bergens danseundergrunn i disse dager. Hva er årsaken til det? Hvor beveger vi oss videre?

Levende Kritikk er initiert av Ragnhild Freng Dale (kulturarbeider, sosialantropolog og stipendiat ved Scott Polar Research Institute, University of Cambridge) og Anna Blekastad Watson (teaterregissør, teaterviter og stipendiat i teatervitenskap ved UiB). Med på laget er også Ingrid Saltvik Faanes (teaterviter og leder for Frontlosjefestivalen).

Arrangeres i samarbeid med Carte Blanche, Bergen Dansesenter og Levende Kritikk.

Eva Pfitzenmaier & Maik Riebort 
Song – work in progress
Fredag 31.augustkl 19:00 | Studio Bergen

Hvorfor funker en sang når den funker, og hva er det som gjør at sanger ikke bare vekker følelser, men også kan lagre en følelse, som vi vil huske for resten av livet hver gang vi hører den samme sangen? Soloforestillingen Song plukker fra hverandre elementene en fremført sang består av, og setter dem sammen på nye måter for å finne ut hvordan de virker.

Musikk, utøver: Eva Pfitzenmaier. Idé, regi, scenografi: Maik Riebort. Dramaturg: Andreas Müller. Produsent: Hjørdis M. Steinsvik. Ytre øre: Stephan Meidell. Ytre øye: Karen Eide Bøen.

Mirte Bogaert
And there is a chair - work in progress  
Fredag 31.augustkl 19:30 | Studio Bergen

En forestillig om hvordan samspillet mellom tekst, lyd og bevegelse stimulerer fantasien. Hvordan vil en opplesning av et brev skrevet av en annen, i en annen tid med beskrivelser av et annet sted, stimulere publikums forestillingsevne? Hvordan påvirkes forestillingsevnen av det som samtidig skjer på scenen – danserens bevegelser, ting i rommet, lydbildet? Forestillingsmaterialet er utviklet etter et opphold på P.A.R.T.S. i Brussel.

Av og med: Mirte Bogaert. Lysrådgivning: Randiane Sandboe. Støttet av: P.A.R.T.S. og Bergen Dansesenter – regionalt kompetansesenter for dans.

Roskva Yasmin Andersen/ KOLLEKTIVNI (INTRO) Underneath – work in progress 
Fredag 31.august kl 20:15 | Studio Bergen

En forestilling med, under og over et stort og bølgende plasthav. Danserne er trygge og usikre, sterke og sårbare, rolige og kaotiske. Og alt de gjør forplanter seg til plasten. Materialet de har mellom seg gir et konkret og fysisk uttrykk for hvordan alt henger sammen med alt. Introkunstner Roskva Yasmin Andersen / KOLLEKTIVNI gir en forsmak på Underneath som har urpremiere under Oktoberdans.

Koreograf: Roskva Yasmin Andersen. Dansere: Lisa Colette Bysheim, Synne Elve Enoksen, Cesilie Kverneland, Rina Rosenqvist, Ingeborg Bjerke Styve. Musikk: Colleen. Co-produksjon: BIT Teatergarasjen, RAS – Regional Arena for Samtidsdans. Støttet av: Bergen Kommune, Fond for Utøvende Kunstnere, Bergen Dansesenter og Norsk Kulturråd.

INTRO er en serie lokalt baserte prosjekter hvor BIT Teatergarasjen sammen med spennende kunstnere fra flere disipliner prøver å foreslå gode sceniske prosjekter for fremtidens teater.

Levende Kritikk
Postkortkritikkmed live publisering
Fredag 31.aug kl 21:00 | Gråsonen

Bli kritiker på 1-2-3! Levende Kritikk inviterer deg til å mene noe om det du ser. Finn et av postkortene som deles ut, og skriv eller tegn en kritikk. Korte og alternative former er hjertelig velkomne. Legg kortet i postkassen de har med seg, så legges det straks ut på instagram på @levendekritikk. (Du må gjerne dele kritikken på din egen konto også! #levendekritikk)

LØRDAG 1. SEPTEMBER

thud! moving endangered spaces
Hver Dag Every Day (0-2år / 2-3 år)
Lørdag 1.september kl 09:30 & 11:00 | Nordnesparken 30min

En poetisk utendørs danseinstallasjon med improvisert dans og musikk. Scenerommet inviterer til å komme helt nær dansekunsten. Ting laget i papir og en benk står i fokus når foreldre og barn inviteres først til å observere, og etterpå til å leke med installasjonen.

Utøvere/improvisasjon: Ingvill Espedal, Elisabeth Breen Berger og Mai Veronica Lykke Robles Thorset. Konsept, koreografi og komposisjon: thud! moving endangered spaces. Kostyme, konsept og utforming: Anne-Helen Hana. Musikk - og lydkonsept: Cuauhtemoc Roberto Eslava og Ingvill Espedal. Koreografert i samarbeid med: Veslemøy Eide Hodneland. Støttet av: Bergen Kommune og Fond for utøvende kunstnere. Co-produksjon: Wrap, Gyldenpris barnehage og Hausmania.

Improvisasjons-workshop, basert på Gaga-teknikk med Noam Eidelman Shatil (CarteBlanche)
Lørdag 1.september kl 11:00| Bergen Dansesenter | 2 timer

Her får du sjansen til å improvisere med Carte Blanche-danser Noam Eidelman Shatil. Deltakerne tas gjennom en rekke stemningsskapende instruksjoner. I stedet for å kopiere en bestemt bevegelse, oppfordres hver enkelt til å utforske hvordan informasjonen kan tolkes og utøves i sin egen kropp. Konsentrasjonen skjerpes gjennom aktivt fokus på pust. Workshoppen gir verktøy for intuitivt bevegelsearbeid, og forener bevisste og ubevisste kast og trinn. Metoden åpner for en opplevelse av frihet og glede – på en enkel måte, på en hyggelig plass, i komfortable klær, ledsaget av musikk, der alle i rommet danser med seg selv og med andre.

Noam Eidelman Shatil er født i 1991 i Jerusalem. Hun studerte ved Jerusalem Academy of Music and Dance og har jobbet i folklore-kompaniet Mehola før hun begynte i Carte Blanche.

REIN BONUS
Lunsj for alle 
Lørdag 1.september kl 12:00- 14:00 Studio BergenFoajé/Gråsonen

Vi inviterer naboer, venner, familie, publikum, kunstnere, festivalarbeidere og andre involverte til å dele et måltid med oss i Studio Bergen. Rein Bonus har vært så heldige å få med noen av danserne i Carte Blanche til å svinge seg over grytene, og vi serverer mat fra “hele verden” - helt gratis! Påmelding er ikke nødvendig. Hjertelig velkommen!

Arrangeres i samarbeid med Carte Blanche og Bergen Dansesenter.

thud! moving endangered spaces 
Sykkelhagen(0-2år / 2-3 år)
Lørdag 1.september kl 13:30 & 15:00 | Studio Bergenprøvestudio, 2. etg | 30min

Forestillingen tar publikum med på en vandring i rommet til musikk og dans hvor en svært spesiell sykkel er hovedattraksjonen. Andeansk folkemusikk fra Peru møter abstrakt dans og koreografert dynamikk. Publikum får anledning til å forflytte seg og følge etter når lyseffekter etterhvert synliggjør et nytt rom og nye objekter.

Utøvere: Elisabeth Breen Berger, Carlos Selinas og Mai Veronica Lykke Robles Thorseth. Konsept, koreografi og komposisjon: thud! moving endangered spaces Musikk - og lydkonsept: Carlos Selinas. Installasjon og scenografi: Heidi Sørensen. Kostymer: Andrea Harper. Koreografert i samarbeid med: Gitte Bastiansen. Støttet av: Bergen Kommune, Norsk kulturråd og Fond for utøvende kunstnere. Co-produksjon: Klangfugl, Kunsthøgskolen i Bergen og Wrap.

Lisa Colette Bysheim 
Ekko II– work in progress 
Lørdag 1.september kl 19:00 | Studio Bergen

Enkelte drømmer går i oppløsning man tenker på dem etter å ha våknet. Til og med drømmer som man drømmer gjentatte ganger – de lar seg ikke beskrive med ord. Lisa Bysheim har hatt en slik gjentagende drøm siden barndommen, en drøm som har satt sine spor i kroppen, og som hun kan fremstille i dans. Ekko II er en danseforestilling om kroppen som arkiv for minner og følelser.

Konsept, koreografi og utøvelse: Lisa Colette Bysheim. Ytre øye: Kristina Melbø Valvik, Myclef Laun og Hanna Filomen Mjåvatn. Støttet av: Wrap, Isotop fellesatelier og Bergen Dansesenterregionalt kompetansesenter for dans.

Karen Eide Bøen 
Love Emotions - work in progress 
Lørdag 1. september kl 19:30 | Studio Bergen

Love & Emotions skal bli en dans til tekster om kjærlighet. Den handler om selvbilder, oppmerksomhet og tilstedeværelse, om viktigheten av å se andre mennesker og av selv å bli sett. Som danser i en danseforestilling er det ingen tvil om at man blir sett på. Love & Emotions eksperimenterer med i hvilken grad det er mulig å ikke se seg selv utenfra mens man danser: Hvordan blir dansen om man fokuserer på å bare se rommet man danser i og de man danser med og for?

Koreograf og produsent: Karen Eide Bøen. Dansere: Bente Westgård, Oda Brekke og Maia Means. Tekstdramaturg: Eva Pfitzenmaier. Lysdesign: Thomas Bruvik. Kostyme: Hugo Hedberg. Støttet av: Bergen Kommune og Norsk Kulturråd. Co-produksjon: BIT Teatergarasjen og Bergen Dansesenter.

 

71BODIES
71BODIES 1DANCE – work in progress 
Lørdag 1.septemberkl 20:00 | Studio Bergen

Basert på møter med 71 transseksuelle i alle aldre og fra forskjellig steder i verden, lager Carte Blanche-danser Daniel Mariblanca en ambisiøs forestilling om flytende kjønn. Dansen er en solo. Den skal vare i 71 minutter. Og hvert minutt er viet alle de han traff og det de fortalte ham fra sine liv. Forestillingen lages med både dans, foto og video, og har offisiell premiere på Oktoberdans. DANS – en fest! gir en eksklusiv sniktitt på arbeidet som pågår.

Konsept, koreografi og dans: Daniel Mariblanca. Videodesign: Ursula Kaufmann. Kunstnerisk assistent dramaturgisk samarbeid: Amanda Billberg. Produsent: Camilla Svingen. Lysdesign/lys- og lydtekniker: Jon Eirik Sira. Foto: Mar C Llop. Komponist: Gunnar Innvær, Miriam Casal Madinabeitia. Musiker og protagonist: Alejandro Bernaldes Merchan. Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune, Nordisk Kulturfond, Fond for utøvende kunstnere, Norwegian Arts Abroad (NAA). Co-produksjon: BIT Teatergarasjen (Norge,) Carte Blanche (Norge), BORA BORA (Danmark), NorrlandsOperan (Sverige).

Levende Kritikk
Postkortkritikkmed live publisering
Lørdag 1. sept kl 20:30 | Gråsonen

Bli kritiker på 1-2-3! Levende Kritikk inviterer deg til å mene noe om det du ser. Finn et av postkortene som deles ut, og skriv eller tegn en kritikk. Korte og alternative former er hjertelig velkomne. Legg kortet i postkassen de har med seg, så legges det straks ut på instagram på @levendekritikk. (Du må gjerne dele kritikken på din egen konto også! #levendekritikk)

Avslutningsfest
Lørdag 1.september kl 21:00 | Studio Bergen