Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
On Equal Footing – samtidsdansens økosystem
Kjøp billetter
31. august 2018 Kl. 18:00
Sted: Gråsonen, Studio Bergen
Språk: Engelsk
Kategori: Samtale
Varighet: 45 minutter

31. august kl 18.00

On Equal Footing – samtidsdansens økosystem er en samtale mellom lederne av Bergens tre sentrale institusjoner for samtidsdans; Annabelle Bonnéry (Carte Blanche), Liv Basberg (Bergen Dansesenter) og Sven Åge Birkeland (BIT Teatergarasjen). Samtalen modereres av Ingrid Saltvik Faanes fra Levende Kritikk
Levende Kritikk søker å skape et nytt og åpent rom for kritisk refleksjon, som utvikler og utforsker ulike former for kritikk gjennom en møter og samtaler. Startsskuddet for prosjektet finner sted under DANS - en fest! Samtalen tar sikte på å diskutere Bergens dansemiljø som et økosystem mellom kunstnere, institusjoner, kritikere, akademia og publikum. Det bobler og syder i Bergens danseundergrunn i disse dager. Hva er årsaken til det?Hvor beveger vi oss videre?

 

 

Levende Kritikk er initiert av Ragnhild Freng Dale (kulturarbeider, sosialantropolog og stipendiat ved Scott Polar Research Institute, University of Cambridge) og Anna Blekastad Watson (teaterregissør, teaterviter og stipendiat i teatervitenskap ved UiB). Med på laget er også Ingrid Saltvik Faanes (teaterviter og leder for Frontlosjefestivalen). 
Annabelle Bonnéry er nyansatt teatersjef ved Carte Blanche. Hun startet sin karriere som danser i Spania med den katalanske koreografen Ramon Oller, og har sin videre bakgrunn som danser og assistent for CCN fra Grenoble/ J.C. Gallotta, Rui Horta og Maguy Marin. Hun dannet Lanabel Company sammen med kunstneren François Deneulin i 1998. Bonnéry har produsert mange forestillinger, fremført og turnert i hele Europa, og var tidligere ansatt som prøveleder i Carte Blanche i årene 2011- 2014, under teatersjef Bruno Heynderickx.
Liv Basberg er daglig leder ved Bergen Dansesenter med hovedansvar for administrasjon, personal og økonomi. Hun underviser på danse- og ballettskolen i impro, bevegelse og 65+. Liv har mange års erfaring som danser og fysioterapeut, fra Riss Dansekompani og som oppstarter av Bergen Dansesenter i 1996. Hun har sin utdannelse fra fysioterapiutdanning ved Høgskolen i Bergen og Certified Movement Analyst (CMA) fra Laban/Bartenieff Institute for Movement Studies, NY. 
Sven Åge Birkeland er teatersjef ved BIT Teatergarasjen. Han etablerte Bergen Internasjonale teaterfestival i 1983/84 sammen med Preben Faye-Schøll og Tone Tjemsland. I 1989/1990 gikk BIT over fra å være en festival til å bli et helårlig teater, flyttet inn i Nøstegaten og tok navnet Teatergarasjen. I 1997 ble dansebiennalen Oktoberdans etablert, og i 2001 teaterbiennalen Meteor. Birkeland er i kraft av sin stilling kurator for begge biennalene. Birkeland er oppnevnt som varamedlem i Kulturrådet fra 2014-2021.
Arrangeres i samarbeid med Carte Blanche, Bergen Dansesenter og Levende Kritikk.