Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
28. september 2018 Kl. 19:00
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
29. september 2018 Kl. 19:00
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Arne Næss Gjenoppstandelsen
Ludvig Uhlbors
NO
Kjøp billetter
28. september 2018 Kl. 19:00
29. september 2018 Kl. 19:00
Sted: Studio USF, USF Verftet
Kart
Kategori: Teater
Varighet: 60 minutter

Er det mulig å gjenopplive filosoflegenden Arne Næss? Han som revolusjonerte ex.phil., definerte demokrati for UNESCO og stjal dram fra NATOS hovedkvarter på Kolsås sammen med Jens Bjørneboe? Ludvig Uhlbors sikter på gjenoppstandelse når han stuper ned i dypøkologien.

Arne Næss mente at vi måtte forandre vårt syn på naturen, og anerkjenne at dyr, mineraler, fjell og fjorder har rettigheter og verdier på samme måte som oss mennesker. Å leve i intim relasjon med omgivelsene endrer i følge Næss perspektivet fra levestandard til livskvalitet, og avgir en dyp glede. Arbeidet med disse tankene har ført Ludvig Uhlbors og hans medsammensvorne til en rekke eksistensielle, moralske og politiske spørsmål. Hvor begynner og slutter livet? Hva er skillet mellom det døde og det levende? Hvilke følger får dette for hvordan vi bør leve og bo på jorden? Dette likner spørsmål som teateret alltid har forholdt seg til: Hva skiller illusjon fra virkelighet? Når starter og slutter fiksjonen? Hvor går skillet mellom skuespilleren og karakteren, og tilskueren og medskaperen?

Forestillingen Arne Næss – Gjenoppstandelsen leker fritt med disse spørsmålene. Publikum inviteres til et esoterisk rituale som maner frem skikkelser fra fortiden og samtiden, mytologien og personlige liv. Vi får møte gjester fra den andre siden og modernitetens demoner før forestillingens egen guru Arne Næss manes levende frem. Som hos et orakel inviteres publikum til å stille ham spørsmål – men ikke forvent deg et forståelig svar hvis du ikke forstår hva du spør om. 

For å løse økokrisen trengs en endring i hvordan vi forstår oss selv og vårt forhold til naturen og livet. En dypere argumentasjon basert på de dypeste verdier er nødvendig.”

Naturen har egenverdi, uavhengig av den nytteverdi den måtte ha for menneskene. Naturens mangfold har egen verdi.”

– Arne Næss.

 

KREDITTER

Konsept/regi: Ludvig Uhlbors. Utøvere: Kjersti Aas Stenby og Arturo Tovar. Lyddesign: Alexander Rishaug. Kostymer: Kristine Gjems. Støttet av: Norsk Kulturråd, Dramatikkens hus i Oslo og Fond for Utøvende kunstnere. Takk til: Teaterfestivalen i Fjaler, BIT Teatergarasjen og Inkonst i Malmö.