Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Arne Næss Gjenoppstandelsen
Ludvig Uhlbors
NO
Kjøp billetter
28. september 2018 Kl. 19:00
29. september 2018 Kl. 19:00
Sted: Studio USF, USF Verftet
Kategori: Teater
Varighet: 80 minutter

Er det mulig å gjenopplive filosoflegenden Arne Næss? Han som revolusjonerte ex.phil., definerte demokrati for UNESCO og stjal dram fra NATOS hovedkvarter på Kolsås sammen med Jens Bjørneboe? Ludvig Uhlbors sikter på gjenoppstandelse når han stuper ned i dypøkologien.

Arne Næss mente at vi måtte forandre vårt syn på naturen, og anerkjenne at dyr, mineraler, fjell og fjorder har rettigheter og verdier på samme måte som oss mennesker. Å leve i intim relasjon med omgivelsene endrer i følge Næss perspektivet fra levestandard til livskvalitet, og avgir en dyp glede. Arbeidet med disse tankene har ført Ludvig Uhlbors og hans medsammensvorne til en rekke eksistensielle, moralske og politiske spørsmål. Hvor begynner og slutter livet? Hva er skillet mellom det døde og det levende? Hvilke følger får dette for hvordan vi bør leve og bo på jorden? Dette likner spørsmål som teateret alltid har forholdt seg til: Hva skiller illusjon fra virkelighet? Når starter og slutter fiksjonen? Hvor går skillet mellom skuespilleren og karakteren, og tilskueren og medskaperen?

Forestillingen Arne Næss – Gjenoppstandelsen leker fritt med disse spørsmålene. Publikum inviteres til et esoterisk rituale som maner frem skikkelser fra fortiden og samtiden, mytologien og personlige liv. Vi får møte gjester fra den andre siden og modernitetens demoner før forestillingens egen guru Arne Næss manes levende frem. Som hos et orakel inviteres publikum til å stille ham spørsmål – men ikke forvent deg et forståelig svar hvis du ikke forstår hva du spør om. 

For å løse økokrisen trengs en endring i hvordan vi forstår oss selv og vårt forhold til naturen og livet. En dypere argumentasjon basert på de dypeste verdier er nødvendig.”

Naturen har egenverdi, uavhengig av den nytteverdi den måtte ha for menneskene. Naturens mangfold har egen verdi.”

– Arne Næss.

 

REIN BONUS: I forbindelse med forestillingen arrangerers en Øko(filo)sofisk vandring på Nordnes, ledsaget av Ludvig Uhlbors & co. Lørdag 29. september kl 10:00-12:00. Les mer her! 

Les Ludvig Uhlobors' introduksjon til forestillingen her.

 

KREDITTER

Konsept/regi: Ludvig Uhlbors. Utøvere: Kjersti Aas Stenby og Arturo Tovar. Lyddesign: Alexander Rishaug. Kostymer: Kristine Gjems. Støttet av: Norsk Kulturråd, Dramatikkens hus i Oslo og Fond for Utøvende kunstnere. Takk til: Teaterfestivalen i Fjaler, BIT Teatergarasjen og Inkonst i Malmö.

BIOS

Ludvig Uhlbors

Dramatiker og regissør utdannet ved KHiO og Dramatiska Institutet. Kunstnerisk leder og husdramatiker på Institutet i Malmö (2006-2009). Forlegger på Förlaget siden 2013. Forfatter av "Gjord obrukbar".

Kjersti Aas Stenby

Kjersti er skuespiller og scenekunstner med bakgrunn fra Akademi for Scenekunst og KHiO. Hun har produsert og spilt forestillinger i ulike konstellasjoner, ved blant annet Black Box Teateret, Teaterhuset Avant Garden og Scenekunst Østfold. Har siden 2015 vært skuespiller i Kompani F ved Whitelight Theater F i Oslo.

Arturo Tovar

Han har sin teaterutdannelse fra Mexico, har videre  spesialisert seg i fysisk teater ved London International School of Performing Arts. I tillegg har Arturo en master fra Kunsthøyskolen i Oslo. Han jobber som frilans skuespiller og instruktør og holder kurs i teater og tryllekunst-klovn. Har blant annet samarbeidet med sykehusklovnene, NIEteater, Erler teater og Gorgon produksjoner.

Alexander Rishaug

Alexander Rishaug er lydkunstner og komponist, som operer i grenselandet mellom kunst og musikkscenen. Han har bakgrunn fra Kunstakademiet i Trondheim. Rishaug jobber med stedspesifikke lydprosjekter, hvor kartlegging av tid, rom, og akustikk spiller en sentral rolle.

Kristine Gjems

Kristine er scenograf og kostymedesigner, basert i Oslo. Hun har jobbet med kostyme, maske og scenografi til teater, opera og samtidsdans. Hennes utdannelse er BA i Kunst fra Kunsthøgskolen i Bergen og MA i Design fra Kunsthøgskolen i Oslo. 

TRAILER