Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Why I Wear This Shirt
Gunilla Heilborn & Kim Hiorthøy
SE/NO
Kjøp billetter
05. oktober 2018 Kl. 19:00
06. oktober 2018 Kl. 19:00
Sted: Studio USF, USF Verftet
Kategori: Dans
Varighet: 45 minutter

En mann som er alene beskriver hendelser og historier fra dagene sine. Han tar sangtimer. Han går på kino. Han gjør noen fysiske øvelser i en bakgård. Ikke lenge etter befinner han seg i et stort, snødekt landskap. Mens han går seg vill forsøker han å minne både seg selv og oss om at alt kunne vært annerledes.

Why I Wear This Shirt er en solo-forestilling med Kim Hiorthøy som befinner seg et sted mellom komedie, poesi, sang og samtidsdans. Eller, samtidsdans er det vel strengt tatt ikke. Men trist blir det, og morsomt. Why I Wear This Shirt strekker seg fra det banale og proaiske (hvordan gå på et fortau, når bekymre seg for hvordan man ser ut), til det metafysiske (hva er tid, hva var musikk for neandertalere), mens større spørsmål (om hvem vi er og alt det der) langsomt kokes ned i en tilsynelatende enkel og medrivende forestilling.

Gunilla Heilborn og Kim Hiorthøy har samarbeidet på forskjellige måter i ulike prosjekter i over 10 år. De ser på samarbeidet som en slags pågående samtale som Why I Wear This Shirt er kulminasjonen og et høydepunkt av.

“…En blanding av Basil Fawlty i Fawlty Towers, Fernando Pessoa i Uroens Bok, og et hint av Robert DeNiros psykopatiske reformator Travis Bickle i Taxi Driver… Et urtypisk eksempel på Hiorthøy og Heilborns sparsommelige, skrå humor, fra både scenekunst og film.” — Dagens Nyheter

REIN BONUS: Kunstnermøte med Hiorthøy og Heilborn i Visningsrommet på USF etter forestilling på lørdag (etterfulgt av Oktoberdans kickoff!)

KREDITTER

Tekst, koreografi, lys, lyd, rom, kostyme: Gunilla Heilborn og Kim Hiorthøy. Kunstneriske konsulenter: Katarina Wiklund, Jonas Williamsson. Støttet av: Svensk Kulturråd, Norsk Kulturråd, The Swedish Arts Grants Committee.

BIOS

Om Gunilla Heilborn

 

 Gunilla Heilborn (Ljungby, 1964) er koreograf og filmskaper basert i Stockholm. Etter studier hos Anna Halprin i San Francisco og koreografistudier i Stockholm, har hun laget flere sceneproduksjoner og filmer, som The Lodge (2007), This is not a love Story (2011) og The Knowledge. Hennes interessefelt er temaer som kollektivitet, idealisme og de store ideers fiasko.

 

Om Kim Hiorthøy 

Kim Hiorthøy (Trondheim, 1973) er koreograf og filmskaper bosatt i Oslo. Etter studier på kunstakademier i Trondeim og København, og en kort periode med filmstudier i New York, har han jobbet i flere ulike felt som for eksempel grafisk design, musikk og barnebokillustrasjon. Med Lisa Östberg har han laget to verk for scenen, You (2012) og Black Warrior (2014)

 

VIDEO