Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Figure-ring/New Voices (work in progress)
Vestland Danseteater/Simba Arts
Kjøp billetter
29. februar 2020 Kl. 19:00
Sted: USF Verftet
Kategori: Dans

Figure-ring/New Voices er et nyskapende debutverk om dansens tilstand og handlekraft hos Bergensbaserte performancekunstnere med innvandrerbakgrunn. Formålet er å oppdage det de er skapt til å gjøre – gaven, talentet, og kjærligheten de er gitt for både å beholde og samtidig gi vekk.  

«I går var min stemme likeverdig. I dag er jeg fortapt. Kanskje jeg ble blendet av mulighetenes neonskilt, leste ikke det som sto med liten skrift: «bli assimilert eller reis tilbake der du kom fra».  

«Det er en følelse av tomhet å bli fremmed for den stemmen som var din til å begynne med. Jeg begynner å glemme smaken av min egen fargerike stemme og språket er blitt et svakt minne.» - Simba

Innholdet i forestillingen kommer fra samstemthet. Her har ingen stått for utdelingen av bevegelser til en flokk individer, for her har alle eierskap til verket. Den baserer seg på koreografi skapt i fellesskap. Det blir en autentisk og etnisk danseforestilling, en blanding av moderne dans og samtidsdans, med afro-fusion fra reggae til azonto, musikalsk og bevegelsesmessig, med de vakre og karakteristiske fargerike klærne kjent som afrikansk javadashiki eller kitenge. En utstilling av skjønnhet med sans for identitet, en følelse av hjemsted og tilhørighet. Det kommer til å bli et rikt og mangfoldig kulturverk hvor forskjellige historier samler seg om en unik samstemt stemme på scenen. 

Vestland Danseteater (VDT) er en ansamling av profesjonelle aktører innen dans, teater og design med innvandrerbakgrunn, som fra sin base i Bergen har som formål å skape spennende, tilgjengelig, engasjerende og provoserende, men mest av alt inspirerende forestillinger som kan sette igang en samtale, fremme et synspunkt, fremme kultur, og fortelle en historie som resonnerer med publikum fra all slags bakgrunner.

27. februar: REIN BONUS: Ubuntu – et foredrag om afrikansk filosofi

Kreditter

Koreograf og kunstnerisk leder: Simbarashe Norman Fulukia
Dansere: Simbarashe Norman Fulukia, Takieddine Chanouf, Robert January, Ennias Rhappozzoh, John Pfumojena
Dramaturg: John Pfumojena.
Koreograf: Brian Geza
Scenografi og kostymedesign: Vasylyna Kharchevka 
Foto: Freedom Kime//Freedomkphoto
Produsent: Charlotte Faaberg-Johansen/ Syv mil
Co-produksjon: Carte Blanche - Nasjonalt kompani for samtidsdans
Med støtte fra Norsk Kulturråd sine koronamidler

BIO

Vestland Danseteater (VDT) is a new voice in Vestlandet danse scene, the first All immigrants dance teater company for disabled and non-disabled dancers. Encouraging dis/abled and immigrants young people/artists to unleash their creative potential thereby Increasing high Quality, innovative diversity within Bergen, Vestland arts and culture through fitness, movement, and dance.

VDT 's mission is to create, exciting, accessible, engaging, provoking, inclusive and most of all inspiring work by Bergen, Vestland based immigrant artists that can connect with audiences from all backgrounds.

VDT is Fana Kulturhus associate dance company. Together we would like to stimulate the development of culture in the municipality of Bergen and the newly Vestland region