Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Paradise Now
Verk produksjoner
NO
Kjøp billetter
23. oktober 2015 Kl. 21:00
24. oktober 2015 Kl. 21:00
Sted: Studio Bergen, Nøstegaten 119
Kategori: Teater

«We’re flawed, because we want so much more. We’re ruined, because we get these things, and wish for what we had» (Don Draper).

En åpen plass er alt man trenger for å lage teater. Paradise Now springer ut av en samtale om de fremste europeiske teaterguruene som kompanimedlemmene leste om i studietiden, som Antonin Artaud, Jerzy Grotowski og Eugenio Barba. De reiste i Amerika, Afrika og Asia, og deltok i ritualer med urbefolkninger på leting etter det «opprinnelige» teateret. Dette skapte store ringvirkninger i forhold til hvordan man så på skuespilleren i ettertid. På 1970-tallet fulgte mange i deres spor, men noen urkraft var det ingen som fant. De trodde de kunne forandre verden og teateret, og gjorde noe radikalt og annerledes. Det virker naivt i dag. Har vi mistet en dyrebar bluferdighet?

I diskusjonen som fulgte kom kompaniet over filmen Min middag med André av Louis Malle. Den diskuterer slike kunstreiser, blant annet hovedpersonens arbeid med Grotowski i en skog i Polen. Verk bestemte seg for å bruke filmen som et utgangspunkt for en samtale med venner og bekjente. De inviterte til individuelle middagsselskaper, med en intensjon omå gjenopplive de gåtefulle tidspunkt i livet der avgjørende valg ble tatt. Forestillingen kretser rundt tilblivelsen av et jeg, hvilke forbilder som har vært avgjørende i våre liv og hvilke opprør eller fluktveier man har tatt på veien.

«…en vidunderlig blanding av humor og høytid» (Aftenposten).
«…stor visuell dramatikk» (Klassekampen).
«…slående visuelle metaforer» (Morgenbladet».

verkproduksjoner.no