Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
TZAIE!
Ursus Produksjoner
NO
Kjøp billetter
26. september 2019 Kl. 19:00
27. september 2019 Kl. 19:00
Sted: Studio USF, USF Verftet
Kategori: Opera
Varighet: Ca. 80 Minutter. COPRODUKSJON

Nok et bud på hva fremtidens opera kan være! Bergenske Ursus Produksjoner presenterer siste del av operatrilogien Liminal Face, som utforsker overgangsfaser og ritualer gjennom musikalske og performative eksperimenter.

Fra scenen serveres et intrikat lydbilde av både levende og innspilt musikk, der to solister, et kor, et orkester og elektronikk settes i spill. Forestillingen inneholder både kammerspill-aktige partier med innslag av ulike ritualer, og utstrakte øyeblikk som fokuserer på kontemplasjon mer enn handling.

Felles for forestillingens mange element er er at de på hver sin måte utforskeulike typer overganger og grenseerfaringerAlle overganger har en ambivalens i seg, en mangetydighet, noe som her blir uttrykskiftende stemninger og flertydige objekterInstrumenter som også er scenografi, og karakterer som er mektige og sårbare, forlokkende og farlige på samme tid.

Med fremtidsoperaen TZAIE! inviterer Ursus Produksjoner til en assosiativ og munter meditasjon over mellomrommene i tilværelsen – der livets vante veier brytes opp av uvisshet, tap og nye muligheter.

Kreditter

På scenen: Silje Aker Johnsen (vokal), Frank Havrøy (vokal), Jostein Gundersen (blokkfløyte), Øyvind Skarbø (perkusjon)

I opptak: Jostein Stalheim (akkordeon), Chien-Yu Chu (fiolin), Sigurd Fischer Olsen (bratsj), Carmen Bóveda (cello), Amanda Alvheim Krüger (kontrabass), Kjetil Møster (saxofon)

Tekst, regi, scenografi: Roar Sletteland, Lena Buchacz, Sigurd Fischer Olsen

Musikk: Ursus produksjoner, Carl Stone
Produsent: Elisabeth C. Gmeiner
Lyddesign: Cem Arapkirlioglu
Lysdesign: Hans Skogen
Kostyme: Gøril Wallin
Opptak: Elaine Maltezos
Elektronikk: Thorolf Thuestad
Ytre øye/konsulenter: Maia Urstad og Øyvind B. Lyse Assistent scenografi: Øystein Nesheim
Inspisient: Martin Sandvik

Co-produksjon: BIT Teatergarasjen

Støttet av: Kulturrådet, Bergen kommune, Morten Eide Pedersens Minnefond, NyMusikk Bergen, Avgarde og BEK

Takk til: Pernille Randøl og Erlend Nåmdal, Leo Preston og Veronica Robles Thorseth, Marta Buchacz-Gilje, Griegakademiet

Bio

Ursus produksjoner består Sigurd Fischer Olsen, Roar Sletteland og Lena Lundsten Buchacz. Kompaniet ble etablert i Bergen i 2015 etter at de tre hadde satt opp Salvatore Sciarrinos Lohengrin med Sofia Jernberg i hovedrollen. Denne ble produsert av Ny Musikk Bergen og ble ganske vellykket, med forestillinger i flere land. Erfaringene derfra inspirerte til en mer kontinuerlig utforsking av musikk i scenerom, og Ursus produksjoner ble dannet, med forestillingen Tycho Brahe som ensemblets første selvstendige prosjekt. Ursus produksjoner har som formål å lage ny norsk scenekunst i skjæringspunktet mellom musikk og teater. Samarbeidet bærer høy grad preg av flat struktur, hvor vi i stedet for å dele opp produksjonen i fagfelt som regissør, scenograf, dirigent, dramaturg, etc., løses disse oppgavene kollektivt. Kunstneriske spørsmål løses gjennom diskusjon, ikke posisjon eller ansvarsområde, noe som er bakgrunnen for ensemblets omstendelige, «karavaneaktige» produksjonsprosesser. Tanken er at innblanding i andres fagfelt gjør at andre spørsmål blir stilt og at problemer blir håndtert på nye måter. Ursus produksjoner er organisert etter en «alle gjør alt»-filosofi.