Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
AVLYST: Dancer of the year
Trajal Harrell
US
Kjøp billetter
29. oktober 2021 Kl. 17:00
29. oktober 2021 Kl. 19:00
Sted: Kulturhuset
Kategori: Dans
Varighet: 50 minutt

Hei!  

 

Vi må dessverre avlyse forestillingen Dancer of the Year av Trajal Harrell.

Trajal har blitt skadet og kan ikke gjennomføre forestillingen.

Men Trajal er i Bergen, og det vil bli en Q & A med Trajal på Kulturhuset i Bergen kl 17:00, i ca 30-40 minutter.

Alle billetter til forestillingen vil bli refundert.

---

 

Trajal Harrell er et fenomen. En kunstner som føler seg like hjemme på kunstmuseer som i teatrene. Han ble kjent gjennom forestillingsserien Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church, som satte voguing ball scenen opp mot tidlig postmoderne dans. Danseforestillingen Dancer of the year består av en installasjon og en dansesolo.

Dampfzentrale Bern leverte denne lekre beskrivelsen like før premieren i 2020:

Trajal Harrell var min danser lenge før Tanz, et tysk magasin for dans, ballet og performancekunst, ga ham denne tittelen i 2018. Da han og Thibault Lac tilbake i 2015 tolket historien om Antigone på Dampfzentrale, begynte han å synge halvveis inn i stykket. Både dansen og sangen hans krøp inn i meg. Tiden sto stille på en måte. Denne varsomme, nærmest tårefulle stemmen, som både i sinne og med humor fremsto som en bønn om å bli frelst, satt meg i en tilstand et sted mellom 100% spenning og indre ro. I soloen Dancer of the year stiller Harrell spørsmålet om dansens verdi og skaper nok en gang et utfordrende rom for en alternativ dansehistorie. Det er en gave.

 

«En ting er å bli kåret til «Årets danser», noe ganske annet er det å gjør noe ut av det. Dancer of the year som en forestilling er min måte å trekke oppmerksomheten i retning representasjon. Jeg er langt fra den perfekte ballerina, som min kvinnelige årets danser. Jeg er noe annet» (Trajal Harrell).

Kreditter

Choreography, performance, costumes, sound design: Trajal Harrell

Dramaturgy: Sara Jansen

Production: Lena Appel and CauseCélèbre vzw

Coproduction: KunstenfestivaldesArts, Kanal – Centre Pompidou, Impulstanz Festival, Schauspielhaus Bochum, Bit Theatergarasjen, Festival d’Automne à Paris, Lafayette Anticipation, Museum Ludwig, Dampfzentrale Bern, Schauspielhaus Zürich

Distribution: Art Happens