Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
By Heart
Tiago Rodrigues / Teatro Nacional D. Maria II
PT
Kjøp billetter
23. oktober 2015 Kl. 19:30
24. oktober 2015 Kl. 19:30
Sted: Studio USF, Georgernes Verft 12
Kategori: Teater
Varighet: 80 minutter

Samtidsteateret forsøker ofte å rive den såkalt ’fjerde veggen’ mellom scene og sal, en betegnelse med sitt opphav i naturalismens teater på slutten av 1800-tallet. Spillestilen tillot publikum å studere skuespillerne på scenen som priviligerte kikkere, og økte skillet mellom den sceniske handlingen og publikum. Slik er det ikke med Tiago Rodrigues. Han bryter vegger, uansett numerisk forankring, bare ved å entre scenen. Tiago snakker til hjertet, denne gang om litteraturens vesen.

By heart, som i ’utenat’, er et stykke om viktigheten av formidling, om den usynlige smugling av ord og ideer som bare det å bevare en tekst i hukommelsen er i stand til, krydret med William Shakespeare, Boris Pasternak, Joseph Brodsky og Ray Bradbury. Det bygger på en forståelse av teater som et sted for formidling av det som ikke kan måles i meter, i euro eller bytes. Om det trygge gjemmestedet som forbudte tekster alltid har hatt i våre hjerner og hjerter, som en garanti for sivilisasjon, selv i de mest barbariske og bedrøvelige tider. Georg Steiner sa en gang følgende i et TV-intervju: “Om bare 10 mennesker lærer seg et dikt utenat er det ingenting verken KGB, CIA eller Gestapo kan gjøre med det. Det vil overleve.” By Heart er et treningsprogram for det motstandsarbeidet som virkeliggjøres så snart ti nye soldater lærer seg et dikt utenat.

«A most powerful, disturbing, and ultimately satisfying theatrical work» (DC Theater Scene).

written and performed by Tiago Rodrigues Text with fragments and quotes by William Shakespeare, Ray Bradbury, George Steiner, Joseph Brodsky, among others set, props and costume Magda Bizarro english translation Tiago Rodrigues, revised by Joana Frazão executive production on the original creation Magda Bizarro, Rita Mendes a production Teatro Nacional D. Maria II after an original creation by the company Mundo Perfeito co-producers O Espaço do Tempo, Maria Matos Teatro Municipal duration 75 min without intermission performance created with the financial support by Governo de Portugal | DGArtes