Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
That catastrophe is a fire
Tale Dolven & Gabel Eiben
NO / US
Kjøp billetter
19. oktober 2015 Kl. 18:00
Sted: Studio USF, Georgernes Verft 12
Kategori: Teater

En forestilling om underverk i hverdagen.

Teksten er kjernen i mange teatrale opplevelser. I denne forestillingen står vitenskapsformidling i sentrum. Det er inspirerende å gøre vitenskapsfolk snakker til oss som ikke er fagfolk om dagliglivets magi. Etter århundrer med vitenskapelig analyse av fenomener vet vi nå hva som lager ild, hvordan plantene vokser – selv en hel del av det som finnes utenfor vår lille planet eller inne våre små celler har vi i dag et begrepsapparat for.

Språket til vitenskapsmenn som Richard Feynman og Leonard Susskind er enkelt, selv om temaet er vanskelig. De tør til og med å innrømme alt de ikke forstår. Det kan likevel være vanskelig å finne et felles språk med de uinnvidde, for de som sitter inne med slike spesialkunnskaper. Her finnes mange likhetstrekk med hvordan danse- og teaterforestillinger kan oppleves av publikum. Kunstnere er også spesialister. Og både vitenskap og kunst krever estetisk erfaring for i det hele tatt å kunne se, disiplin i eksperiment og analyse for å komme videre, og viktigst av alt en velutviklet fantasi for å kunne stille spørsmål til hva som skjer. That catastrophe is a fire er en hyllest til magiske hendelser omkring oss, og de miraklene vi tar for gitt.

It is my task to convince you not to turn away because you don’t understand it. You see, my physics students don’t understand it either. That is because I don’t understand it. Nobody does” (Richard Feynman, QED: The strange theory of light and matter).

That catastrophe is a fire VARIGHET: ca 60 min. SPRÅK: Engelsk Konsept, på scenen: Gabel Eiben og Tale Dolven. Med hjelp fra: Taka Shamoto Lys design: Davy Deschepper Kostyme råd: Isabelle De CannièreTekst: Opptak av intervju med Richard Feynman Foto: Gabel Eiben, Tale Dolven, og Agnete Syrtveit Produsert av: Tale Dolven og Gabel Eiben Co-produsert av: BIT Teatergarasjen, Teaterhuset Avant Garden, Black Box Teater, RAS Sandnes Støttet av: Fond for Lyd og Bilde Residens: Workspace Brussels, Vooruit Kunstensentrum, Kaaitheater, RAS Sandnes, FringeArts, Philadelphia