Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Boudoir
Steven Cohen
ZA/FR
Kjøp billetter
10. februar 2023 Kl. 18:00
10. februar 2023 Kl. 19:15
10. februar 2023 Kl. 20:30
11. februar 2023 Kl. 18:00
11. februar 2023 Kl. 19:15
11. februar 2023 Kl. 20:30
Sted: Studio Bergen
Kategori: Installasjon

Steven Cohen, som både har besøkt BIT Teatergarasjen med sin sørafrikanske amme eller 20 rotter på scenen på Bergen Kjøtt, er kjent for å blottstille seg både på scenen og i offentlige rom.

 I dette stykket inviterer han publikum inn i soverommet. Det er ikke et hvilket som helst soverom, men et imperialistisk budoar, et kapell og tilfluktsrom hvor han samler sine minner fra fortiden, våre kollektive minner fra forrige århundret, så grusomme de enn måtte være.

mer informasjon

Budoaret var tradisjonelt sett et rom for kvinneprat mellom stuen og soverommet, en privat form for offentlighet som det eneste mulige alternativet til den egentlige offentligheten som kun var forbeholdt menn. Det var forfatteren Marquis de Sade som minnet oss om i hvilken grad kroppen, og dermed også intimiteten, ble uendelig politisk i det frirommet som budoaret gjorde mulig. I det budoar vi nå skal få se er Steven Cohen, eller de merkverdige og eventyraktige figurene som han blir til i offentligheten, omringet av diverse gjenstander så som møbler, bilder, speil og dyrestatuer. Hver gjenstand vitner om menneskekollektiver fra fortiden, borgerlige samfunn, innretninger og uniformer, religion, relikvier fra krig eller trofeer som feirer mennesket som herre over naturen, dyr eller kulturer langt bortefra... Alt dette får nye og metaforiske betydninger når de stilles opp i dette rommet og settes sammen med videopptak av fra handlinger i verden utenfra. De kaster lys over historien og kulturen med all sin vold og mørke, som ennå gjemsøker kulturen de er en del av. Dette budoaret er et intimt og mentalt rom, men mest av alt et sted full av eleganse, og som inviterer til selvransakelse og kanskje også til sjelefred, alt avhengig av fantasien til hver enkelt publikummer. 

medvirkende

Conception, scenography and performance: Steven Cohen

Costumes: Steven Cohen,Clive Rundle

Video: Richard Muller

Light: Yvan Labasse

Video editing: Baptiste Evrard, Steven Cohen

Photography: John Hogg, Allan Thiebault

Props: Jesse Brooks

Administration Company Steven Cohen: Samuel Mateu

Logistics: Magali Starck

Stage management: Véronique Kespi

Production: Anouk Luthier

Video operator: Victor Hunziker 

Stage operator: Jean-Daniel Buri

Production:  Théâtre Vidy-Lausanne - Cie Steven Cohen

Avec la Fondation d’entreprise Hermès dans le cadre de son programme New Settings

Coproduction: Mousonturm Frankfurt (DE) ; Théâtre National de Bretagne ; TAP Théâtre et Auditorium de Poitiers ; Les Spectacles vivants, Centre Pompidou ; Festival d’Automne à Paris ; Les Halles de Schaerbeek ; BIT Teatergarasjen (NO); 

 

With the support of Collectif FAIR-E/CCN de Rennes et de Bretagne and DRAC Nouvelle-Aquitaine

Innholdsmelding

Vi i BIT Teatergarasjen er glade for at publikummet vårt består av ulike mennesker; folk med unike erfaringer og tilsvarende unike behov. Noen av våre besøkende liker å bli overrasketsjokkerte og utfordretmens andre kanskje ønsker å unngå å bli utsatt for bestemt innhold. Vi inviterer alle som ønsker å vite mersamme hva det måtte være eller hvorfor, om et av våre arrangementertil å ta kontakt på e-post Hei@bit-teatergarasjen.no eller ved å ringe +47 55 23 22 35.