Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Durante and the Bad Loves (Purgatorio X-XXVI)
Spreafico Eckly & Matteo Fargion
NO/IT/UK
Kjøp billetter
25. oktober 2023 Kl. 20:00
26. oktober 2023 Kl. 20:00
Sted: Cornerteateret
Kategori: Opera
Varighet: 90 min

(Foto: Lucia Bubilda)

I denne forestillingen fortsetter undersøkelsen av Dante Alighieris verk i opera-format. Forestillingen dykker fritt ned i Dantes 700 år gamle tekst, Den guddommelige kommedie, utnytter den rike fortellerstrukturen og legger til rytme og vidd på leting etter hva et middelalderperspektiv kan bidra med i fortolkningen av vår egen tid og dens nye og invaderende moralisme. Durante and the Bad Loves skaper en dialog mellom to tidsaldre, som i det siste føles like nær som fjernt fra hverandre.

Mer informasjon

I denne forestillingen fortsetter undersøkelsen av Dante Alighieris verk i opera-format, et arbeid som begynte med forestillingen Bad Dante Bad English Bad Opera (2021). 

 

Dante har nå forlatt stranden ved foten av Skjærsildsberget og nådd selve skjærsilden hvor sjelene grilles og forberedes til paradiset. På de syv avsatsene som hver tilhører en av de syv dødssyndene (hovmod, misunnelse, vrede, latskap, grådighet, fråtsing og begjær), møter vi personifiseringer av syndene og deres guddommelige motstykker (ydmykhet,velvilje, tålmodighet, flid, generøsitet, selvkontroll og kyskhet.) Det er en slags menneskelig dyrehage hvor laster og dygder inngår på elementært og rørende vis, som muliggjør å snakke om de mest grunnlegende menneskelige drivkrefter langt ut over det kristne verdisettet. 

 

Dantes opprinnelige navn var Durante, og «den onde kjærligheten» eller «the bad loves» i tittelen, en grov oversettelse av Dantes mal amor, er de følelsene som distraherer menneskene fra guddommelig rettferdighet. Det følelsesmessige kaleidoskopet speiles i musikken, som freidig forsyner seg av Purcell, Vivaldi, Rossini, Schumann, Puccini, Wagner og andre, og av lydspor fra filmer som A Clockwork Orange og The Wizard of Oz. Den klassiske stryke-trioen fra Bad Dante Bad English er erstattet med fire analoge Moog-synthesizere. De maler et lydbilde som kan minne om Wendy Carlos og andre pionerer i den tidlige elektronika-musikken. 

 

Forestillingen dykker fritt ned i Dantes 700 år gamle tekst, utnytter den rike fortellerstrukturen og legger til rytme og vidd på leting etter hva et middelalderperspektiv kan bidra med i fortolkningen av vår egen tid og dens nye og invaderende moralisme. Durante and the Bad Loves skaper en dialog mellom to tidsaldre, som i det siste føles like nær som fjernt fra hverandre.

Medvirkende

Direction and libretto: Andrea Spreafico

Music: Matteo Fargion

With:

Robert M Johanson (Durante), Martha MacBean (Soul), Francesca Fargion (Soul), Matteo Fargion Moog/Man in a dressing gown), Björn Guo (Moog/viola/vocals), Live Sunniva Smidt (Moog/ vocals), Stefan Pejin (Moog/violin/vocals).

Choreography: Daniela Cruz.

Set Images: Lucia Bubilda Nanni.

Costumes: Michl Schmidt and Ingrid Mitterer

Lighting Design: Cárin Geada.

Sound design/engineering: Tor Erik Eriksson.

Production: Spreafico Eckly, Art & About.

Co-Production: BIT Teatergarasjen, Rosendal Teater, Carte Blanche, Connecting Dots.

Supported by: Art Council Norway.

Duration: approximately 2 hours

Innholdsmelding

Vi i BIT Teatergarasjen er glade for at publikummet vårt består av ulike mennesker; folk med unike erfaringer og tilsvarende unike behov. Noen av våre besøkende liker å bli overrasketsjokkerte og utfordretmens andre kanskje ønsker å unngå å bli utsatt for bestemt innhold. Vi inviterer alle som ønsker å vite mersamme hva det måtte være eller hvorfor, om et av våre arrangementertil å ta kontakt på e-post Hei@bit-teatergarasjen.no eller ved å ringe +47 55 23 22 35.  

Tilgjengelighet

For mer informasjon om tilgjengeligheten til våre arrangementer og arenaer, vennligst besøk http://bit-teatergarasjen.no/tilgjengelighet