Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Hva gjør vi med Covid-19?
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Seksjon 1- Vestland
Sløserikommisjonen
NO
Kjøp billetter
08. mai 2021 Kl. 19:00
Sted: TBC
Kategori: Teater

«Å leve er – krig med trolle i hjertets og hjernens hvelv. Å dikte, – det er å holde dommedag over seg selv» (Henrik Ibsen, Digte, 1871). 

«Velkommen til stedet der unyansert hvit mannlig populistisk dritt skal få flyte fritt på hovedscenen!» (Kai Johnsen, scenekunst.no, 2019).

En forestilling om verdier

Da Covid-19 satte stopp for den planlagte premieren under Festspillene i Bergen var Sløserikommisjonen allerede blitt det mest omdiskutere nye scenekunstprosjektet i Norge i 2020. Dette overraskende samarbeidet mellom Traavik.info og den hittil anonyme Facebook-aktivisten Sløseriombudsmannen brakte deler av landets kunstliv i harnisk, like opp i de indre sirkler av Norsk Kulturråd, som betaler regningen – også for denne forestillingen.

Elitisme, populisme, bruk og misbruk av kroppsvæsker og, ikke minst, skattepenger ble raskt sentrale begreper i diskursen rundt prosjektet. Det er en av Sløserikommisjonens sentrale målsetninger å forene både de fisefine, de som driter i alt, som driter på alt, og de som vil skille skitt fra kanel, til felles skittentøyvask gjennom en leken, men streng selvgranskning av tette nettverk og sløsing med skattepenger i norsk kulturliv. Ikke minst siden Storinkvisitoren i forestillingens folkedomstol over kulturlivet er Sløseriombudsmannen selv og dennes mer enn 50.000 følgere. 

På tiltalebenken sitter, spiller, danser og synger de av oss som produserer og konsumerer kultur. Senkveld møter Ytringsfrihetskommisjonen med innslag av hekseprosess, paneldebatt og pandemonium.

Sløserikommisjonen 2021, seksjon 1 Vestland: Oppdrag og handlingsplan. 8. mai, Bergen.

«Dette er ikke slutten. Det er ikke en gang begynnelsen. Men det er muligens slutten på begynnelsen» (Winston Churchill (1942).