Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Seksjon 1- Vestland
Sløserikommisjonen
NO
Kjøp billetter
14. mai 2021 Kl. 19:00
Sted: Ole Bull Scene
Kategori: Teater

«Å leve er – krig med trolle i hjertets og hjernens hvelv. Å dikte, – det er å holde dommedag over seg selv» (Henrik Ibsen, Digte, 1871).

En forestilling om verdier

Da Covid-19 satte stopp for den planlagte premieren under Festspillene i Bergen var Sløserikommisjonen allerede blitt det mest kontroversielle og splittende nye scenekunstprosjektet i Norge i 2020. Og det før noen hadde sett det. Dette overraskende samarbeidet mellom Traavik.info og den hittil anonyme Facebook-profilen Sløseriombudsmannen (SO) brakte deler av landets kunstliv i harnisk, like inn i Norsk Kulturråd, som betaler regningen – også for denne forestillingen.

SO har postet innlegg om sløsing av norske skattepenger siden opprettelsen i 2014. «Alle får gjennomgå. Trønderske gangbang-klubber, sleipe etterlønn-ordførere og utedoer til 17 millioner skattekroner. Men den hardeste støyten er det kultursektoren som tar,” som Natt & Dag skrev for et år siden. Noen ser ultraliberale høyrekrefters forsøk på å slanke staten gjennom angrep på fri kunst, andre mener alvorlig at det finnes mye dårlig kunst her i landet, noen ser idiotiet i å selge drittslenging inn som dialog, mens andre igjen synes alt spetakkelet og måten eksemplene trekkes frem på er ustyrtelig morsomt og underholdende. Enkeltkunstnere er blitt hengt ut og latterliggjort, også etter lanseringen av kommisjonen. 

En uttalt målsetning med Sløserikommisjonen er å forene både de fisefine, og de som driter i alt, som driter på alt, og de som vil skille skitt fra kanel, til felles skittentøyvask gjennom en leken, men streng selvgransking av tette nettverk og sløsing med skattepenger i norsk kulturliv. Forestillingen fremføres i et live TV-studio med inviterte gjester. Sløseriombudsmannen er selv med som storinkvisitor med sine mer enn 66.000 følgere som en slags folke(lig)domstol over kulturlivet.

På tiltalebenken sitter, spiller, danser og synger de av oss som produserer og konsumerer kultur. Senkveld møter Ytringsfrihetskommisjonen med innslag av hekseprosess, paneldebatt og pandemonium.

Sløserikommisjonen 2021, seksjon 1 Vestland: Oppdrag og handlingsplan. 14. mai, Bergen.

«Dette er ikke slutten. Det er ikke en gang begynnelsen på slutten. Men det er muligens slutten på begynnelsen» (Winston Churchill (1942)).

 

---

 

Forestillingen blir streamet her

MEDVIRKENDE:

Sløserikommisjonen Seksjon 1 - Vestland: 

Traavik.info
Sløseriombudsmannen
Norsk Kulturråd
Kurt Johannessen, 
Hoda Aden Mohamed
Mimir Kristjansson
Kjetting-Jan Vindenes
Shabana Rehman
Dangfart Tønnessen
Julian Blaue
Zahid Ali
Årabrot
Karin Park
Kjetil Møster
Ronald Kvernmo
Sven Åge Birkeland
Void.as

m.fl.

Med forbehold om endringer ​​