Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
basis for being
Sina Saberi
IR
Kjøp billetter
22. oktober 2018 Kl. 20:00
Sted: Studio USF
Kategori: BEIRUT DAY & NIGHT
Varighet: annonseres senere GJESTESPILL

(Foto: Kimia Rahgozar)

BEIRUT DAY & NIGHT

Denne danseforestillingen fremmer dans som en vekslende tilstand. Den ser på legemliggjøringen av flere uforløste tilstander som oppstår ut av en konkret sammenheng. Denne sammenhengen unfanger en enhet av det forbudte, det degenererte og danseentusiasten som sammen har forløst sin væren gjennom denne kollektive tilstanden.

basis for being har Narges som arbeidstittel på farsi. Det er et navn rikt på bilder. I tillegg til å være et feminint egenavn, er det navnet på blomsten narsiss, og kan også bety den elskedes øyne. Forestillingen akkompangeres av bilder som sitt navn, bilder som lever sammen med værende på scenen og med publikum i samme rom. Alle tar de del i legemliggjøringen gjennom observasjon, tilstedeværelse og væren.

Bildene kommer for det meste fra persiske klassikere og samtidslitteratur som handler om spørsmål knyttet til kjønn og idetitet. Aktuelle og bevegelige bilder fra iransk populærkultur på 50-tallet (1350-årene, det gregorianske 70-tall) er også en del av denne prosessen av legemliggjøring og væren.

Sina Saberi er leder for Kahkeshān CBO, medlem av det uavhengige dansekollektivet MaHa i Tehran – et kollektiv som er viden kjent for sine dansforestillinger både i Iran og internasjonalt. Saberi fungerer også som mentor for hele feltet av samtidsdans i Iran.

OM BEIRUT DAY & NIGHT

Oktoberdans dedikerer en egen sti til stemmer fra Midtøsten. Beirut har lenge vært et knutepunkt for kunst og kultur, og de siste årene har byen også blitt en pulserende arena for samtidsdans. BEIRUT DAY & NIGHT gir deg et friskt utvalg forestillinger, iscenesatte foredrag, samtaler og workshops – og en kunsthappening av en fest med erotiske sanger på arabisk.

Til tross for omstendighetene og mangelen på muligheter i mange arabiske land, har dans spilt en viktig rolle langt utover det kunsteriske feltet. Spørsmålet er ikke lenger om dans skal aksepteres eller ikke, men hvordan dans kan påvirke hvordan vi ser på oss selv og samfunnet. Denne tenkningen går igjen blant dansekunstnere fra Syria, Iran, Irak, Algerie, Egypt, Palestina og Tunisia. Perspektivet har i økende grad vært med å prege festivalprogrammene i Beirut, som også har blitt politisk relevante begivenheter.

BEIRUT DAY & NIGHT er en hyllest til dette arbeidet, og et samarbeid med partnerne våre i Beirut og det EU-støttede nettverket apap - Advanced Performing Arts Project. Kvelden er kuratert i samarbeid med det libanesiske kompaniet Maqamat Dance Theatre og BIPOD (Beirut International Platform of Dance).