Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Oblivion
Sarah Vanhee
BE
Kjøp billetter
20. oktober 2017 Kl. 21:00
21. oktober 2017 Kl. 21:00
Sted: Røkeriet USF, USF Verftet
Kategori: Teater

Oblivion er en forestilling om alt det Sarah Vanhee ville ha kastet i løp av et arbeidsår, og en hyllest til å finne det igjen. Hun har tatt vare på alt bosset som har samlet seg i løp av et år, både avfall og virtuelt søppel, alt fra spam og notater til tomme yoghurtbeger. Organisk avfall har hun nøyd seg med å avfotografere.

Det unyttige ved disse tingene gjør dem interessante, og prosessen med å ta vare på dem har avfødt en avfallsfilosofi. Det tok henne flere måneder å komme inn i tankegangen, innse at selvsagt måtte hun samle alt glass også, og dokumentere de to bringebærene i dørslaget. Det ble en besettelse. Nå savner hun tiden hvor hun slapp å vurdere en eneste ting, men tok vare på alt. Når du omfavner denne innstillingen innser du snart at kontroll er en illusjon. Og at vi ikke får vår identitet fra hukommelsen, men fra å legge ting bort og få oss noe nytt. 

I bøker som History of Shit eller Waste and Want lærte hun om sanitetsteknologiens forming av moderne mennesker, om gamle dagers gjenbruk, og at søppelhåndtering er en av den rike verdens største eksportindustrier. Forestill deg et sted hvor du kjenner deg knyttet til alt du har kvittet deg med, slettet eller kastet bort – ting, tanker eller forhold du allerede har løsrevet deg fra og glemt. Nå er alt tilbake. De er dine og du bryr deg om dem. Du gjør alt om igjen. Du revurderer, reinvesterer. Alt har en verdi. Når slutter bosset ditt å være ditt boss?

Concept & performance: Sarah Vanhee 
Sound: Alma Söderberg & Hendrik Willekens
Outside eyes: Mette Edvardsen & Berno Odo Polzer 
Voice: Jakob Ampe 
Production assistant: Linda Sepp
Technical: Bart Huybrechts

Coproduction: CAMPO (Gent); HAU (Berlin); Göteborgs Dans & Teater Festival, Noorderzon (Groningen) & Kunstenfestivaldesarts (Brussels) within the context of NXTSTP with the support of the Culture Programme of the European Union. Executive producer: CAMPO (Gent). With the support of: the Flemish Authorities 

Thanks to: Manyone, Kunstenwerkplaats De Pianofabriek & Kaaitheater