Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Riding on a Cloud
Rabih Mroué
LB
Kjøp billetter
02. oktober 2015 Kl. 19:00
03. oktober 2015 Kl. 19:00
Sted: Studio USF, Georgernes Verft 12
Kategori: Teater / Performance
Varighet: 65 min

Riding on a Cloud er basert på en sann historie, som det heter, om Rabih Mroués yngre bror Yasser Mroué. Etter å ha blitt skutt i hodet under den libanesiske borgerkrigen, 17 år gammel, fikk han hjerneskaden afasi. Han kunne kjenne igjen personer og ting når de var fysisk tilstede, men ikke på bilder. Legen anbefalte at han skulle begynne å lage bilder selv, som et forsøk på å bygge opp den forståelsen av forholdet mellom virkelighet og representasjon som vi andre tar for gitt.

Denne forestillingen tar for seg forholdet mellom virkelighet og bilde. Vi møter Yasser på scenen som seg selv. Han snakker om sitt eget liv, og viser videoer han har laget som en del av behandlingsprosessen. Men bak denne selvbiografiske fremstillingen dukker det opp en annen interessant dimensjon, som handler om de endringene som skjer med en selv og med historien om ens eget liv når den fortelles. Riding on a Cloud er en gripende forestilling om hva som skjer når en sannhet blir konstruert, noe som er særlig påtakelig i kjølvannet av konflikter og traumer. Rabih Mroué er født i Beirut og arbeider i skjæringspunktet mellom teater, performance og billedkunst.

Tekst / regi: Rabih Mroué. I samarbeid med: Sarmad Louis. Medvirkende: Yasser Mroué. Assistent: Petra Serhal. Engelsk oversettelse: Ziad Nawfal. Støttet av Fonds Podiumkunsten, Prins Claus Fonds, Hivos & Stichting DOEN - (Nederland). En spesiell takk til: Lina Saneh, Frie Leysen, Mroué’s familie (Souad, Ahmad, Ammar, Ziad, Maha, Mazen, Nabil og Fatima Bazzi), Ahlam Awada, Samar Maakaroun, Janine Broud, Karma og Nadi Louis. Takk til: Hito Steyerl, Manal Khader, Eric Baudelaire, Paul Khodr, Lamia Joreige, Joanna Hadjithomas, Khalil Joreige, Fariba Derakhshani, Mohamad Hojeiry, Matthias Lilienthal, Ali Zuraik, Louis Family, Petra Serhal, Hagop Derghougassian, Ziad Mroué, Christine Tohmé og Ashkal Alwan.