Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Push Pull Matters
Yohei Hamada
Kjøp billetter
24. august 2023 Kl. 18:00
25. august 2023 Kl. 12:00
25. august 2023 Kl. 16:00
26. august 2023 Kl. 11:00
26. august 2023 Kl. 16:00
Sted: Norges Fiskerimuseum
Kategori: Dans
Varighet: 60 minutter

NB!  Nytt tidspunkt: Premieren torsdag 24. august er flyttet fra kl 17:00 til kl 18:00.

 

Push Pull Matters er et stykke scenekunst om standardiserte måter å føre kroppen i forskjellige kulturer og epoker i bruken av redskaper. Publikum får se dansere utforske kropp og bevegelser ved hjelp av en struktur på scenen, et komplekst objekt, et utstrakt og forstørret legeme gjort av rep, fiskegarn og trestokker. Strukturen danser med dansere fra forskjellige kulturer, bearbeides, demonteres, misbrukes med respekt, og virker sammen med dem for å finne en ny standard.

En norsk høvel er laget for å skyve fra, en japansk for å trekke mot kroppen. De er begge sofistikerte redskaper, men bearbeider materialet fra to retninger, og virker forskjellig tilbake på kroppen. Push Pull Matters er et stykke performancekunst om verdensbilder eller kosmologier som har gitt opphav til standarder – små og store nyanser i kulturene uttrykt gjennom strukturer og nettverk, kroppene og redskapene.

Stykket tok form i løpet av to somre på Bømlo, der den britiske antropologen John Arundel Barnes opprinnelig utviklet begrepet “sosialt nettverk” for å beskrive den vestbygdnorske bedehuskulturen, etterfulgt av reiser i Japan, Sverige og Nord-Norge. Publikum får se et nettverk på scenen, et komplekst objekt, et utstrakt og forstørret legeme gjort av rep, fiskegarn og trestokker. Strukturen danser med danserne, bearbeides, demonteres og virker sammen med dem.

Den japanske dansekunstneren Yohei Hamada kom med ideen til stykket, og har utviklet det i samarbeid med norske Katarina Skår Lisa, finske Riina Kalmi, begge dansere, og den danske scenografen Olga Regitze Dyrløv Høegh. Det har vært et mål å skape et møtepunkt for forskjellige kulturelle strømninger, hvor ting fra disse kulturene brukes eller respektfullt misbrukes, for de anvendes langt utover sin opprinnelige bruk og betydning som materiale i den sceniske konstruksjonen. Det blir verdenspremiere på Norges Fiskerimuseum i august!

Medvirkende

Choreography and Scenic construction: Yohei Hamada

Creation and performance: Katarina Skår LisaRiina Kalmi and Yohei Hamada 

Scenography/Costume design: Olga Regitze Dyrløv Høegh
Sound design: John Andrew Wilhite-Hannisdal

Lighting design: Randiane Sandboe

Dramaturg: Cristian Stefanescu

Scenic advisor: John Audun Hauge

Scenic co-researcher: Masateru Miyazawa

Scenic assistant: Diego Belda
Artistic consultant: Danja Burchard

Research coordinator: Mia Julie Wiland

Producer: Yohei Hamada and Sølvi Katrine Andersen(Bergen Dansesenter)

Co-produced by BIT Teatergarasjen and Carte Blanche - THE NORWEGIAN NATIONAL COMPANY OF CONTEMPORARY DANCE 

Co-operated by Norges FiskerimuseumBergen Dansesenter - kompetansesenter for dans i VestlandWRAPVitlycke - Centre for Performing Arts and Davvi - Centre for Performing Arts

Supported by Norsk kulturfond, Fond for lyd og bilde, Nordisk Kulturfond, Vestland fylkeskommune, Bergen kommune, FFUK, Nordic-Baltic Mobility Programme for Culture and Arts Promotion Centre Finland Tilgjengelighet

Fiskerimuseum har trinnfri adkomst fra gateplan. Men siden forestillingen finner sted i toppetasjen over museet, er den dessverre ikke tilgjengelig for publikum som ikke kan bruke trappene. 

For mer informasjon om Fiskerimuseums tilgjengelighet, vennligst besøk denne siden.