Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Albi Ay Ay! (Erotic Arab Dance Party)
Prøverommet presenterer Space27
LB
Kjøp billetter
22. oktober 2018 Kl. 22:00
Sted: Visningsrommet USF
Kategori: Multikunstnerisk Begivenhet
Varighet: 22:00 - 01:00

BEIRUT DAY & NIGHT

Albi Ay Ay! er en fest og en kunstnerisk happening. Unge kunstnere fremfører erotiske arabiske poplåter fra 1960-tallet, og retter et skarpt blikk mot samtidige syn på arabisk kultur. De utfordrer vante forestillinger om sedvane og tradisjoner, og mesker seg i kunsteriske fremstillinger av seksualitet på kryss og tvers av landegrenser. Festen er en hyllest til kvinnelige sangere i fortid og nåtid, spesielt barsangeren Maha Abd el Wahab fra Beirut, 60-tallets svar på Haifa Wehbe.

Space27 er et feministisk galleri/studio for unge kunstnere i Beirut, en brobygger mellom kunstutdanningen og kunstverdenen, med spesielt fokus på prosjekter som tar sikte på sosial endring og bevisstgjøring. Space27 ble opprettet og ledes av kunstkollektivet Vegan Sushi For Breakfast bestående av Janine El Khawand og Myra El-Mir, to kunstnere med utdanning fra Det Libanesiske Universitetets institutt for kunst.

OM BEIRUT DAY & NIGHT

Oktoberdans dedikerer en egen sti til stemmer fra Midtøsten. Beirut har lenge vært et knutepunkt for kunst og kultur, og de siste årene har byen også blitt en pulserende arena for samtidsdans. BEIRUT DAY & NIGHT gir deg et friskt utvalg forestillinger, iscenesatte foredrag, samtaler og workshops – og en kunsthappening av en fest med erotiske sanger på arabisk.

Til tross for omstendighetene og mangelen på muligheter i mange arabiske land, har dans spilt en viktig rolle langt utover det kunsteriske feltet. Spørsmålet er ikke lenger om dans skal aksepteres eller ikke, men hvordan dans kan påvirke hvordan vi ser på oss selv og samfunnet. Denne tenkningen går igjen blant dansekunstnere fra Syria, Iran, Irak, Algerie, Egypt, Palestina og Tunisia. Perspektivet har i økende grad vært med å prege festivalprogrammene i Beirut, som også har blitt politisk relevante begivenheter.

BEIRUT DAY & NIGHT er en hyllest til dette arbeidet, og et samarbeid med partnerne våre i Beirut og det EU-støttede nettverket apap - Advanced Performing Arts Project. Kvelden er kuratert i samarbeid med det libanesiske kompaniet Maqamat Dance Theatre og BIPOD (Beirut International Platform of Dance).