Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Makt - an amateur night at Capitol Hill (arbeidsvisning)
NONcompany
NO
Kjøp billetter
13. desember 2019 Kl. 19:00
Sted: WRAP
Kategori: Work in progress

NONcompany er tilbake med en skisse til en ny forestilling, en kunstnerisk utforskning av makt. Skal makt være tilgjengelig for alle? Eller er det nettopp slik demokratiet kan bli sin egen verste fiende?

Capitol Hilleller Capitolhøydenvar sete for den romerske republikk i det gamle Romerriket. I dag er det navnet på flere maktsentra i verden, som den amerikanske kongressen, der den lovgivende makten holder til, men også hovedsetet for makt og rikdom i flere fantasy og sci-fi serier. Amateur Night er et utrykk fra landet der alle angivelig kan være sin egen lykkes smed, bli millionærer, berømte eller mektige. Over alt i verden arrangeres amatørkvelder for musikk, stand up eller andre talentkonkurranser. Noen steder arrangeres det politiske valg på samme vis. Er ikke det en fordel ved demokratiet, at det er åpent for alle, også amatører? En fra de vanlige dødelige, en fra folket kan få bli superstjerne over natta på tv, eller få sine sekunders berømmelse. Eller bli president og bli gjenvalgt.

I stykket fremfører en skuespiller en rekke populære politiske manifester, inspirert av valgkampanjer, propaganda og markedsføring. Formen endrer seg stadig, og lar oss tvile både på skuespillerens egentlige agenda,og vår egen rolle i hele dette maktspillet. Politiske taler, hendelser i nær historie, klassisk dramatikk og hersketeknikker kastes rundt på. Både tyranniske Macbeths ideer om å søke makt for maktens skyld, og nyere forestillinger i massepropagandaens tid om at den som ikke står for noe, kan falle for alt. Slik nærmer Amateur Night at Capitol Hill seg makten fra flere vinklinger. Det handler om å ønske, ta og ha makt, om hvordan makt kan fordeles og omfordeles, og hva som gjør noen maktesløse og andre mektige.

Stykket har urpremiere på det nyåpnede Rosendal Teater 17. januar 2020.