Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
The Interpreters
Nicola Gunn
AU/NO
Kjøp billetter
27. oktober 2023 Kl. 21:00
28. oktober 2023 Kl. 16:00
28. oktober 2023 Kl. 19:00
Sted: Studio Bergen
Kategori: Teater
Varighet: 90 min coproduksjon

(Foto: Cristian Stefanescu)

Nicola Gunn vil finne sin stemme på fransk. Hun har skrevet en historie som hun trenger å få oversatt, og engasjerer en fransk oversetter. Oversetteren er ikke den hun hadde sett for seg. Snart dukker spørsmålene om autentisitet opp: hvem oversetter hvem og hva det betyr det å være en annens stemme? Samtalene foregår i og omkring et forestilt Paris. Og i stummende mørke blir språk til lyd og ord til bilder.

Mer informasjon

Nicola Gunn har snakket med den franske oversetteren Séverine Magois siden 2020 om oversettingens dramaturgi og tolkning som handling. Alle samtalene, hundrevis av timer, er blitt tatt opp. I disse samtalene – i en leilighet i Paris, på zoom, på vandring gjennom Luxembourghagen, på en kveldstur i Maine, eller i en bil på vei gjennom pøsende regn – dukker spørsmålene snart opp: om hva som er blitt konstuert her, om autentisitet, om hvem som oversetter hvem eller hva det innebærer å være en annens stemme. 

Publiukum overværer The Interpreters i nærmest stummende mørke, i en behagelig installasjon omgitt av lyd på alle kanter. Nærmest uten visuelle elementer, unntatt de bildene som publikum skaper i sine egne hoder, bygger dette verket på intime samtaler konstruert gjennom fire år med opptak. Her er det tatt valg mellom ord. Tanker og meninger har fått nye sammenhenger, setninger er blitt bygget – noen ganger ord for ord, og alt sammen dyppet i et kunstig fremstilt lydlandskap for å myke opp skillet mellom fiksjon og dokumentar. 

I denne første delen av The Interpreters-trilogien har Nicola Gunn gått sammen med den franske oversetteren Séverine Magois, lyddesigner og komponist Thorolf Thuestad, scenografene Cristian Stefanescu og Katie Åtland fra a-works architecture, og lysdesigner Emma Valente.

Medvirkende

Ide, regi and komposisjon NICOLA GUNN

Skrevet og fremført av NICOLA GUNN og SÉVERINE MAGOIS

Lyddesign og komposisjon THOROLF THUESTAD

Scenografi A-WORKS ARCHITECTURE (CRISTIAN STEFANESCU and KATIE ÅTLAND)

Lysdesign EMMA VALENTE

Supplerende lysdesign FUDETANI RYOYA

Bio

Nicola Gunn som opprinnelig er fra Australia, er en av Bergens mest intelligente og uforutsigelige teaterregissører. Verkene hennes går ofte inn i en original kombinasjon av koreografi, tekst, humor og filosofisk drøvtygging. 

Innholdsmelding

Vi i BIT Teatergarasjen er glade for at publikummet vårt består av ulike mennesker; folk med unike erfaringer og tilsvarende unike behov. Noen av våre besøkende liker å bli overrasketsjokkerte og utfordretmens andre kanskje ønsker å unngå å bli utsatt for bestemt innhold. Vi inviterer alle som ønsker å vite mersamme hva det måtte være eller hvorfor, om et av våre arrangementertil å ta kontakt på e-post Hei@bit-teatergarasjen.no eller ved å ringe +47 55 23 22 35.  

Tilgjengelighet

For mer informasjon om tilgjengeligheten til våre arrangementer og arenaer, vennligst besøk http://bit-teatergarasjen.no/tilgjengelighet