Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
REtransLATE
Mirte Bogaert
NO
Kjøp billetter
26. oktober 2022 Kl. 18:00
27. oktober 2022 Kl. 18:00
Sted: USF Verftet, Studio USF
Kategori: Dans
Varighet: 60 minutter SAMPRODUKSJON

Foto: Linn Heidi Stokkedal

REtransLATE er en forestilling om kommunikasjon og (mis)tolkning. I formidling av budskap og historier fra en person til en annen, vil noe gå tapt og noe legges til. Man kan spørre seg om man til syvende og sist forstår meningen i det som blir sagt, eller om meningen ligger i mellomrommene av det som blir sagt, og som man kanskje aldri vil forstå? 

 

Mer informasjon

REtransLATE er en forestilling om kommunikasjon og (mis)tolkning. Motivasjon for den kunstneriske prosessen var å oversette de ulike delene i ordløs kommunikasjonen mellom utøverne, med utgangspunkt i deres personlige historier.  

 

Man kan spørre seg om man til slutt finner mening i å forstå det som blir sagt, eller om meningen finnes i mellomrommene, på siden av eller ut over det som blir sagt, og som man kanskje aldri vil forstå?

 

Man lytter og oppfatter. I formidling av budskap og historier fra en person til en annen, er man aldri sikker hvor noe går tapt eller hvor betydninger legges til.

 

Like mye som ethvert budskap blir forandret av kroppen som bærer det frem, vil budskapet påvirkes gjennom ens egen historie og tilhørende historisk og kulturell sammenheng. I REtransLATE stiller utøverne spørsmål til prosedyrene for lytting, tolkning og den utvelgelsen vi gjør oss i kommunikative situasjoner - og etterlater oss i sakens kjerne: oversettelse av denne overgangen.

Medvirkende

Artistic coordination/choreography: Mirte Bogaert

Sound design/ music: Stephan Meidell

Co-creating dancers: Yoh Morishita, Erlend Auestad Danielsen

Light design: Randiane Sandboe

Dramaturg: Alain Franco 

Costume design: Olga Regitze Dyrløv Høegh

Producer: Sølvi Katrine Andersen 

Picture: Linn Heidi Stokkedal

 

Co-produced by: BIT Teatergarasjen, Carte Blanche – The Norwegian National Company of Contemporary Dance, RAS (Regional Arena Samtidsdans) 

 

Supported by: Bergen Dansesenter – Regional centre for Dance, KAAP (BE), KWP Kunstenwerkplaats Pianofabriek (BE), ATLAS – ImPulsTanz (AT)

 

Supported financially by: Norwegian Art Council, Fond For Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere (FFUK), City of Bergen, Performing Arts Hub Norway (PAHN)

 

THANKS: Guy Cools, Deva Schubert, Julia Müllner, Liv Basberg, Lisa Nøttseter, Kristina Melbø Valvik, Nicola Gunn, Eva Pfitzenmaier,  Lucius Romeo Fromm, Ingrid Berger Myhre, Lorenzo De Angelis, Caroline Eckly, Karlien Vanhoonacker, Aki Iwamoto, Karen Joosten, Andrea Spreafico, Anne B Pedersen