Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Hva gjør vi med Covid-19?
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
White Beauty
Mellanmjölk productions
NO/FI/SE
Kjøp billetter
28. oktober 2017 Kl. 21:00
Sted: USF Verftet, Røkeriet
Kategori: Konsert / Teater

Hva kjennetegner den skandinaviske ekstremismen, og hvordan påvirker den resten av samfunnet? Befinner hele Skandinavia seg i en langsom radikaliseringsprosess, som om ekstreme bevegelser trekker samfunnet etter seg, på slep, og som vi knapt legger merke til siden vi er en del av den helheten som forandres?

White Beauty er en forestilling om ekstreme bevegelser i Skandinavia, fra politisk høyre- og venstreekstremister til religiøse fundamentalister, et forsøk på å speile ekstremismen og blottlegge dens teknikker gjennom en iscenesettelse av individuelle historier. Utøverne kommer fra Norge, Finland og Sverige, og arbeider med fysisk teater, sirkus, dans og visuelt design. Tre kvinner og to menn pumper langsomt opp energien til nivå av boksekamp og stadionrock. Publikum er det skandinaviske samfunnet, som utøverne driver gjennom en akselerert radikalisering, en demonstrasjon på hvordan følelsesmessig manipulering svekker dømmekraften.

Både ekstreme bevegelser og politikerne fremstiller velferdsstaten som et uskyldig og rent samfunn som må beskyttes mot farer utenfra. Jo mer en slik forestilling fester seg i befolkningen, jo mer får den karakter av en redsel som innsnevrer diskusjonen om de utfordringene velferdsstaten står overfor. Når den store samtalen forstyrres og forenkles av følelser, forhindrer det at vi ser den radikaliseringen som pågår like foran øynene på oss. White Beauty iscenesetter slike mekanismer for å tydeliggjøre dem, og herper bildet av det uskyldsrene Skandinavia.