Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Shown and Told
Meg Stuart & Tim Etchells
US/UK
Kjøp billetter
26. oktober 2018 Kl. 18:00
27. oktober 2018 Kl. 18:00
Sted: Studio USF
Kategori: TOP OF THE POPS
Varighet: ca 60 minutt GJESTESPILL

Som gjenspikrede vinduer, som steintrapper, som lyden av stemmer i et rom langt borte, som lukten når det brenner, som kondenseringen slik den tegner seg på vinduet, som å lete etter noe, som å gjennomsøke rom etter rom - Tim Etchells

Shown and Told er resultatet av et møte mellom to prominente skikkelser fra hver sin kant av kunstfeltet: koreografen Meg Stuart, og forfatter og regissør Tim Etchells. Sammen har de laget en omskiftelig collage av en forestilling som forener improvisasjon med det planlagte, og det nedskrevne med fritt spill. På scenen jobber de med kroppen som instrument, og delte erfaringer som beat. Stykket leker seg med hvordan bevegelse og billedbruk virker sammen, og avslører ulike arbeidsmetoder, følelser og temperament hos de to kunstnerne. I hverandre har de funnet en rik, men enkel idé om mennesket: at hver og en av oss utgjør en møteplass for flere forskjellige stemmer, anslag og tilstedeværelser. Det finnes mange krefter, fortellinger og muligheter som virker i oss i ethvert øyeblikk.

Meg Stuart er hun som viser. Hun er samtidsdansens mørkeste madonna, amerikaneren i kunstnerisk landflyktighet på kontinentet. Tim Etchells er han som forteller. Teaterpoesiens mest utpregede hooligan, hvis fortellerstil og risikofilosofi har gitt ham heltestatus i scenekunstkretser. Sammen utvikler de språklige og fysiske bilder som er like overraskende som livet selv. Forestillingen gjennom holder de i gang en samtale som snart er ganske tøff i stilen, snart rørende, snart komisk. Imponerende i sin lavmælthet, og såpass mangetydig at den spiller videre hos publikum og utvikler seg i hukommelsen lenge etter at forestillingen er ferdig.

KREDITTER

Av og med: Tim Etchells og Meg Stuart. Lysdesign: Gilles Roosen. Kostyme: Annabel Heyse. Produksjon: Damaged Goods.