Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Manifest United
Verk produksjoner
NO
Kjøp billetter
07. september 2018 Kl. 19:00
08. september 2018 Kl. 19:00
Sted: Studio USF, USF Verftet
Kart
Kategori: Teater

DØ i Fortiden.  LEV i Fremtiden.  FREMTIDEN er grenseløs – fortiden et spor av snikende bakstreveri. 
-Mina Loy, Aphorisms on Futurism (1914)

Kunstmanifestene fra de siste hundre årene preges av en eksplosiv kraft og teatralitet som fenger og provoserer på samme tid. De kjemper en språklig og ideologisk kamp om virkeligheten, fylt av patos, poesi og stormannsgalskap. Noen er gravalvorlige, noen ganske underlige, mens andre tangerer mot det rent spøkefulle. Verk produksjoner skummer fløten av et dristig utvalg, og pisker opp en lett og lekker krem. 

Ved å gå løs på historiske manifest, prøver Manifest United å begripe hvilke kunstbevegelser som driver oss, og hvilke pionerer vi verdsetter. I en kakofoni av skiftende idéer skildres en pågående kulturkamp og politiske realiteter i stadig endring. På samme tid blir forestillingen et eget et rablende manifest, og en kritisk gjennomgang av kompaniets egne idoler og syn på kunsten.

Selv om idéene bak manifestene er langt mer utopiske og revolusjonære enn resultatene ble, gløder det fortsatt friskt flere steder når man roter rundt i asken. Verk mener at hvis man vil skape forandring, slå en kile inn i virkeligheten og skape engasjement, så gjelder det å rope av full hals og ta de aller sterkeste virkemidlene i bruk. Kampen følger ingen regler, for reglene må endres, og da spiller man på det teatrales hjemmebane hvor man først treffer blink når man skyter langt over mål.